Smakosze.pl

mleko

Mleko jest płynem wytwarzanym przez gruczoły mlekowe samic ssaków. Najbardziej powszechne jest mleko krowie.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepisy

Magdalena Patacz

Zachwycające kwiaty czarnego bzu w cieście. Cudowna letnia przekąska

Czytaj więcej >
Ogromne wzrosty cen mleka
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ogromne wzrosty cen mleka. Problem nie dotyczy tylko Polski

Czytaj więcej >
Soczyste ciasto czekoladowe w 10 minut
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ekspresowe ciasto czekoladowe - 10 minut i gotowe. Zdradzamy najszybszy przepis

Czytaj więcej >
camambert
Produkty

Renata Materlińska

28 kwietnia - Dzień Sera Camembert. Uwielbiany ser przygotujesz samodzielnie

Czytaj więcej >
Puszysta jajecznica na mleku bez dodatku tłuszczu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Puszysta jajecznica na mleku bez dodatku tłuszczu. Idealna na śniadanie

Czytaj więcej >
Ekspresowe puszyste racuchy z 3 składników
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Ekspresowe puszyste racuchy z 3 składników. Sekret tkwi w 1 sztuczce

Czytaj więcej >
kawa mrożona
Przepisy

Renata Materlińska

Mrożona kawa lepsza niż z kawiarni. Szybkie orzeźwienie w upalny dzień

Czytaj więcej >
puree ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Kremowe purée ziemniaczane z wyjątkowym dodatkiem. Idealnie podkręca jego smak

Czytaj więcej >
ryż
Porady

Renata Materlińska

Jak ugotować ryż bez wody? Zaskakujący patent pobija internet

Czytaj więcej >
Kotlety drobiowe marynowane w jogurcie
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety z piersi kurczaka marynowane w jogurcie. Wychodzą obłędnie soczyste

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Cudowny przepis na domowy budyń. Zapomnij o kupnym

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Lekkie jak obłok ciasto bez pieczenia według przepisu siostry Anastazji. W roli głównej migdały

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, ciasto drożdżowe
Przepisy

Renata Materlińska

Najprostsze ciasto drożdżowe Ewy Wachowicz bez wyrabiania. Nie ma łatwiejszego

Czytaj więcej >
zapiekane tosty
Przepisy

Renata Materlińska

Tosty francuskie bez smażenia. Prostsza wersja kultowego dania, robi się właściwie samo

Czytaj więcej >
Hiszpański omlet z ziemniakami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Hiszpański omlet z ziemniakami. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Lekkie i puszyste naleśniki na maślance
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lekkie i puszyste naleśniki na maślance. Na obiad i podwieczorek

Czytaj więcej >
smażona ryba
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na delikatną smażoną rybę w panierce. 1 trik sprawi, że będzie jeszcze lepsza

Czytaj więcej >
Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek. Prosty sposób na pyszny obiad

Czytaj więcej >
Kruche drożdżowe rogaliki siostry Anastazji
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kruche drożdżowe rogaliki siostry Anastazji. Pyszne śniadanie

Czytaj więcej >
Puszyste naleśniki ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędnie puszyste naleśniki ziemniaczane. O niebo lepsze od tradycyjnych

Czytaj więcej >
Lody z 3 składników
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić domowe lody śmietankowe? Potrzebujesz tylko 3 składników

Czytaj więcej >
Mleko w proszku na wiele zalet
Produkty

Jakub Kossakowski

Zalety mleka w proszku

Czytaj więcej >
naleśniki ze szpinakiem
Przepisy

Renata Materlińska

Sycące naleśniki ze szpinakiem. Idealne na bezmięsny obiad

Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przepisy

Renata Materlińska

Cudowne kotlety schabowe w serowej panierce. Nikt im się nie oprze

Czytaj więcej >
kotlet schabowy
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce z chipsów. Nowatorski patent zachwyci każdego

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Sprytny przepis na puszyste kotlety mielone. Zawsze wychodzą idealnie puszyste

Czytaj więcej >
filiżanka kawy
Porady

Renata Materlińska

Czego nie dodawać do kawy? Wiemy, których dodatków lepiej unikać

Czytaj więcej >
Jak zrobić domowe zsiadłe mleko?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak zrobić domowe zsiadłe mleko? Nie ma nic prostszego, zdradzamy przepis

Czytaj więcej >