Smakosze.pl

Obiad

Obiad - główny posiłek dnia. W Polsce serwowany zazwyczaj w godzinach 12-16. Tradycyjnie składa się z dwóch dań.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepisy

Magdalena Patacz

Jarskie gołąbki o najlepszym smaku. Posiłek dla każdego

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędne kotlety mielone z musztardą i śmietaną. 100 razy lepsze od klasycznych

Czytaj więcej >
makaron po chińsku
Przepisy

Renata Materlińska

Łatwy przepis na domową chińszczyznę. Wszystkie składniki z pewnością masz pod ręką

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, żeby kotlety mielone były puszyste? Mamy niezawodną sztuczkę

Czytaj więcej >
Gołąbki bez ryżu i sosu pomidorowego — tradycyjny przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis z 1917 roku na gołąbki bez ryżu

Czytaj więcej >
Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku. Sekretem jest jeden wyborny dodatek

Czytaj więcej >
Jak smażyć wątróbkę? Wyjaśniamy
Porady

Magdalena Patacz

Jak smażyć wątróbkę? Wyjaśniamy krok po kroku, wyjdzie idealna

Czytaj więcej >
Czy można robić gołąbki z młodej kapusty?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czy można robić gołąbki z młodej kapusty? Pani Mariola radzi wyłożyć dno garnka liśćmi

Czytaj więcej >
Kotlety drobiowe w musztardzie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Musztardowe kotlety z piersi kurczaka. Przepyszny obiad

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety mielone w pieczarkach są obiadem idealnym. Nikt nie odmówi dokładki, smak zostaje na długo

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Soczyste kotlety mielone z fetą i cukinią. Prośby o dokładkę są pewne

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i cebulą

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kotlety schabowe po lubelsku. Panierka zaskoczy niejednego smakosza

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Co zrobić, aby kotlety mielone były puszyste w środku? Wystarczy do masy dodać 1 warzywo

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak sparzyć kapustę na gołąbki w mikrofalówce? Nie ma nic prostszego

Czytaj więcej >
Gołąbki z niecodziennym nadzieniem
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wyborne gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną. Każdy skusi się na dokładkę

Czytaj więcej >
Tani patent na pyszny rosół
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tani patent na pyszny rosół. W roli głównej obierki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wybitne kotlety mielone z niespodzianką są lepsze niż tradycyjne. Najsmaczniejsza propozycja na obiad

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Niezwykle kotlety mielone z dodatkiem suszonych pomidorów

Czytaj więcej >
domowy makaron
Przepisy

Renata Materlińska

Jak zrobić domowy makaron do rosołu? Znamy najlepszy patent

Czytaj więcej >
Wachowicz pokazała przepis na rosół
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wachowicz pokazała przepis na rosół. Dodaje do niego pewien owoc

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Kozackie ogórki w musztardzie są prawdziwym hitem. Podbiją każdy stół

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Dlaczego panierka odpada od kotletów schabowych? Radę Basi każdy powinien wziąć do serca

Czytaj więcej >
Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, serem i majonezem

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, marchewka z groszkiem
Przepisy

Renata Materlińska

Kultowa marchewka z groszkiem według przepisu Ewy Wachowicz. Klasyczny dodatek obiadowy

Czytaj więcej >
Gołąbki z farszem ziemniaczanym
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Gołąbki z farszem ziemniaczanym. Idealne na obiad dla całej rodziny

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Szwedzki patent na pieczone ziemniaki. Kluczowa jest 1 czynność

Czytaj więcej >
zapiekana cukinia
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty patent na faszerowaną cukinię. Doskonały pomysł na pyszny obiad

Czytaj więcej >