Smakosze.pl

Obiad

Obiad - główny posiłek dnia. W Polsce serwowany zazwyczaj w godzinach 12-16. Tradycyjnie składa się z dwóch dań.

Widok:

Kafelki

Lista

krupnik na żołądkach wachowicz
Przepisy

Aleksandra Proch

Krupnik na żołądkach z przepisu Ewy Wachowicz. Doskonały smak i pożywność gwarantowane
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Porady

Aleksandra Proch

Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzeniu kotletów schabowych. Przez niego tracą smak
Czytaj więcej >
Kotlety z piersi kurczaka w musztardzie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kotlety z piersi kurczaka w musztardzie. Przepis na pyszny niedzielny obiad
Czytaj więcej >
Polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędnie soczyste polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym
Czytaj więcej >
Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku
Przepisy

Magdalena Patacz

Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane z gulaszem
Przepisy

Magdalena Patacz

Placki ziemniaczane z gulaszem
Czytaj więcej >
Dlaczego do rosołu warto dodać kapustę włoską? Powód odbiera mowę
Porady

Magdalena Patacz

Dlaczego do rosołu warto dodać kapustę włoską? Powód odbiera mowę
Czytaj więcej >
Kotlety z kalafiora
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pyszne i proste kotlety z kalafiora
Czytaj więcej >
Kotlety mielone w boczku
Przepisy

Renata Materlińska

Inne niż wszystkie - kotlety mielone zawijane w plastry boczku
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Sekretny składnik miękkich i soczystych kotletów mielonych
Czytaj więcej >
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym
Przepisy

Magdalena Patacz

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym. Przepis krok po kroku
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przepisy

Renata Materlińska

Konkretne schabowe w musztardowej panierce bez ani jednego jajka
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe Magdy Gessler
Przepisy

Adam Moskal

Tradycyjne kotlety schabowe od Magdy Gessler
Czytaj więcej >
knedliki z gulaszem
Przepisy

Renata Materlińska

Przepis na tradycyjne, czeskie knedle czyli knedliki
Czytaj więcej >
leniwe z kurkami
Przepisy

Aleksandra Proch

Wyborne kluski leniwe w delikatnym sosie. Jesienny dodatek gwarantuje im niezwykły smak
Czytaj więcej >
Znacie kluski francuskie? Są delikatne, znakomite do zup i sosów
Przepisy

Magdalena Patacz

Znacie kluski francuskie? Są delikatne, znakomite do zup i sosów
Czytaj więcej >
Zapytali Gessler o idealne naleśniki. Wyjawiła najlepsze proporcje
Przepisy

Magdalena Patacz

Zapytali Gessler o idealne naleśniki. Wyjawiła najlepsze, perfekcyjne proporcje
Czytaj więcej >
namaczanie kotletów mielonych
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Wielu Polaków popełnia błąd podczas robienia kotletów mielonych. Chodzi o namaczanie bułki
Czytaj więcej >
Jarskie gołąbki z młodej kapusty z kaszą i pieczarkami. Pyszny obiad bez mięsa
Przepisy

Magdalena Patacz

Jarskie gołąbki z kaszą i pieczarkami według przepisu Jakuba Kuronia. Pyszny obiad bez mięsa
Czytaj więcej >
Zupa dyniowa z mlekiem
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa dyniowa z mlekiem
Czytaj więcej >
Zupa chrzanowa z chrzanem ze słoika
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa chrzanowa z chrzanem ze słoika. Niezawodny przepis
Czytaj więcej >
Kartacze są przepyszne
Produkty

Jakub Kossakowski

Niezawodny przepis na kultowe kartacze
Czytaj więcej >
Energetyczny rosół Anny Lewandowskiej
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Energetyczny rosół Anny Lewandowskiej. Niebywałe, czym jest inspirowany
Czytaj więcej >
Słodka surówka z selerem — zimowy skarb
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zachwycająca słodyczą, lekka surówka z selera z dodatkami
Czytaj więcej >
XIX wieczny patent na ciasto na pierogi zachwyca do dziś. Tak gotowały nasze prababki
Przepisy

Magdalena Patacz

XIX-wieczny przepis na ciasto na pierogi zachwyca do dziś. Tak gotowały nasze prababki
Czytaj więcej >
Które winogrona są najlepsze - jasne czy ciemne? Odpowiedź może zaskoczyć
Produkty

Magdalena Patacz

Które winogrona są najlepsze - jasne czy ciemne? Odpowiedź może zaskoczyć
Czytaj więcej >
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Przepisy

Magdalena Patacz

Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Czytaj więcej >
Ziemniaki pieczone w rękawie z majonezem
Przepisy

Magdalena Patacz

Ziemniaki pieczone w rękawie z majonezem
Czytaj więcej >