Smakosze.pl

Olej Zwierzęcy

Olej zwierzęcy, inaczej ciekły tłuszcz pochodzenia zwierzęcego, często znajduje swoje zastosowanie w gastronomii.

Widok:

Kafelki

Lista

Tłuszcze trans zostaną wycofane
Dieta

Adam Moskal

Tłuszcze trans - ogromne zmiany od 2 kwietnia
Czytaj więcej >
Jak zrobić bielutki, aksamitny smalec? Kluczowa jest 1 zasada i 1 dodatek
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak zrobić śnieżnobiały, aksamitny smalec? Kluczowa jest 1 zasada i 1 dodatek
Czytaj więcej >
Projekt bez tytułu (6)
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co zrobić, żeby tłuszcz nie pryskał podczas smażenia? Mamy prosty patent
Czytaj więcej >
Masło
Produkty

Adam Moskal

Czy warto codziennie jeść masło?
Czytaj więcej >
smalec
Przepisy

Renata Materlińska

Zupełnie nowa wersja tradycyjnego smalczyku z dodatkiem rodzynek
Czytaj więcej >
Jak zrobić idealne faworki na tłusty czwartek?
Porady

Magdalena Patacz

Jak zrobić idealne faworki na tłusty czwartek?
Czytaj więcej >
Olej
Porady

Karolina Szmulewicz

Sprytny sposób na wykorzystanie zatyczki od oleju
Czytaj więcej >
oleje
Porady

Renata Materlińska

Jak przechowywać tłuszcze i oleje? Garść najważniejszych porad
Czytaj więcej >
Smalec
Przepisy

Adam Moskal

Oryginalny smalczyk z gruszką i chrupiącą niespodzianką
Czytaj więcej >
masło czy margaryna
Produkty

Aleksandra Proch

Dietetyk porównał masło i margarynę. Zdecydowanie bardziej poleca 1 z produktów
Czytaj więcej >
Smażenie wyjdzie lepiej z odpowiednim tłuszczem
Produkty

Jakub Kossakowski

Na czym najlepiej smażyć potrawy?
Czytaj więcej >
buraczki zasmażane
Przepisy

Aleksandra Proch

Dawny przepis na zasmażane buraczki. Kiedyś nie mogło zabraknąć 1 składnika
Czytaj więcej >
na jakim tłuszczu smażyć karpia
Porady

Aleksandra Proch

Na jakim oleju smażysz karpia? 1 wybór bije inne na głowę
Czytaj więcej >
Pączki
Porady

Adam Moskal

Na jakim tłuszczu smażyć pączki?
Czytaj więcej >
Smalec z niezwykłym dodatkiem. O wiele lepszy od klasycznej wersji. Przyjemnie chrupie
Przepisy

Magdalena Patacz

Smalec z niezwykłym dodatkiem. O wiele lepszy od klasycznej wersji. Przyjemnie chrupie
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe i kwestia smażenia
Porady

Jakub Kossakowski

Na czym najlepiej smażyć kotlety schabowe?
Czytaj więcej >
Przepis na domowy smalec
Przepisy

Jakub Kossakowski

Cudowny, domowy smalczyk - idealny na przekąskę
Czytaj więcej >
Pryskający olej nie musi utrudniać smażenia
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Co zrobić, aby olej nie pryskał podczas smażenia? Zdradzamy sprytny patent
Czytaj więcej >
naleśniki
Przepisy

Renata Materlińska

Jak zrobić naleśniki bez jajek?
Czytaj więcej >
Olej spożywczy na półkach sklepowych
Produkty

Adam Moskal

Horrendalnie wysokie ceny oleju nie przestają rosnąć
Czytaj więcej >
smalec
Porady

Magdalena Patacz

Kontrowersyjny smalec - używać czy nie? Poznaj wady i zalety popularnego tłuszczu
Czytaj więcej >
Jak smażyć kotlety schabowe?
Porady

Adam Moskal

Na jakim tłuszczu smażyć kotlety schabowe?
Czytaj więcej >
O czym trzeba pamiętać podczas smażenia na głębokim tłuszczu?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

O czym trzeba pamiętać podczas smażenia na głębokim tłuszczu?
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Porady

Renata Materlińska

Jaki jest największy błąd podczas smażenia placków ziemniaczanych?
Czytaj więcej >
Ważne
Produkty

Adam Moskal

Mięso i oleje drożeją w zatrważającym tempie
Czytaj więcej >
smażenie
Porady

Renata Materlińska

Sprytny patent na pryskający tłuszcz na patelni
Czytaj więcej >
smażenie
Porady

Renata Materlińska

Jak wybrać odpowiedni tłuszcz do smażenia?
Czytaj więcej >
Naleśniki na patelni
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usmażyć idealne naleśniki?
Czytaj więcej >