Smakosze.pl

Piekarnik

Piekarnik - rodzaj sprzętu kuchennego służący do pieczenia potraw i ciast. Może być gazowy, elektryczny lub parowy.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepis na pieczone ziemniaki po marokańsku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis na pieczone ziemniaki po marokańsku. Rozgrzewająca i pełna smaku przekąska jest na wyciągniecie ręki
Czytaj więcej >
Domek z piernika
Przepisy

Adam Moskal

Zachwycający domek z piernika krok po kroku
Czytaj więcej >
jak zdjąć skórę z orzechów włoskich
Porady

Aleksandra Proch

Jak zdjąć skórkę z orzechów włoskich? Mamy 2 niezawodne sposoby
Czytaj więcej >
karkówka pieczona w plastrach
Przepisy

Renata Materlińska

Karkówka w plastrach zachwyca soczystością i smakiem. Idealny pomysł na leniwy obiad
Czytaj więcej >
Brukselka pieczona
Przepisy

Karolina Szmulewicz

Lekko słodka pieczona brukselka z dodatkiem miodu i czosnku
Czytaj więcej >
Pieczony kalafior z czosnkiem
Przepisy

Jakub Kossakowski

Aromatyczny pieczony kalafior z czosnkiem
Czytaj więcej >
krokiety
Przepisy

Renata Materlińska

Szybkie, beztłuszczowe krokiety z piekarnika w orzechowej panierce
Czytaj więcej >
obierki z jabłek
Porady

Magdalena Patacz

Jak wykorzystać w kuchni obierki z jabłek? Smaczne i zdrowe nie mogą się zmarnować
Czytaj więcej >
Suszone śliwki
Porady

Renata Materlińska

Jak suszyć śliwki domowym sposobem?
Czytaj więcej >
Zakręcone ziemniaki
Przepisy

Adam Moskal

Kultowy przysmak - pieczone spirale z ziemniaków w boskich przyprawach
Czytaj więcej >
buraki piec czy gotować
Przepisy

Aleksandra Proch

Buraki - lepiej piec czy gotować? Wybierz najlepsze rozwiązanie i ciesz się ich doskonałym smakiem
Czytaj więcej >
pieczone ziemniaki
Przepisy

Renata Materlińska

Pieczone ziemniaki w greckim stylu. Ich sekretem jest banalnie prosta marynata
Czytaj więcej >
Puszysty sernik na wodzie
Przepisy

Magdalena Patacz

Obłędnie puszysty sernik pieczony na wodzie. Już nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
Szarlotka z papierówek
Przepisy

Dominika Mika

Przepis na proste ciasto z jabłkami, czyli szarlotkę z papierówek
Czytaj więcej >
Makowiec od Ewy Wachowicz
Przepisy

Adam Moskal

Prosty makowiec według przepisu Ewy Wachowicz
Czytaj więcej >
Wyjątkowa babka wielkanocna prosto z Lubelszczyzny
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wyjątkowa babka wielkanocna prosto z Lubelszczyzny. Klasyka w doskonałym wydaniu
Czytaj więcej >
Moussaka
Przepisy

Agata Kaszuba

Moussaka wprost ze słonecznej Grecji - przepis prostszy niż myślisz
Czytaj więcej >
obierki z ziemniaków
Porady

Renata Materlińska

Jak wykorzystać obierki po ziemniakach?
Czytaj więcej >
w jakiej formie piec sernik
Porady

Aleksandra Proch

W jakiej formie najlepiej piec sernik i szarlotkę? Nie zawiedziesz się na ich smaku
Czytaj więcej >
Pieczony kalafior w panierce z parmezanu i czosnku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pieczony kalafior w panierce z parmezanu i czosnku. 100 razy lepszy od gotowanego
Czytaj więcej >
Fondant czekoladowy
Przepisy

Agata Kaszuba

Obłędny fondant czekoladowy według przepisu Magdy Gessler
Czytaj więcej >
Pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepyszne pieczone ziemniaki z boską chrupiącą skórką
Czytaj więcej >
Pierniczki
Przepisy

Adam Moskal

Błyskawiczne pierniczki babci - najszybszy przepis na Boże Narodzenie
Czytaj więcej >
Najprostsze ciasto z 2 składników. Zero wysiłku, a efekt zachwyca
Przepisy

Magdalena Patacz

Najprostsze ciasto z 2 składników. Zero wysiłku, a efekt zachwyca
Czytaj więcej >
Pieczenie tego ciasta jest proste i szybkie
Przepisy

Adam Moskal

Jak zrobić ciasto budyniowe?
Czytaj więcej >
Szuflada pod piekarnikiem
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Do czego służy szuflada pod piekarnikiem?
Czytaj więcej >
Szarlotka
Przepisy

Adam Moskal

Obłędna szarlotka z gruszkami. Prosty przepis na przepyszny deser, każdy poprosi o dokładkę
Czytaj więcej >
Jak wyczyścić piekarnik?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak wyczyścić zabrudzony piekarnik?
Czytaj więcej >