Smakosze.pl

sól

Sól, obok pieprzu, jest jedną z najpopularniejszych przypraw stosowanych w każdej kuchni. Wzmacnia smak potraw, a do tego jest naturalnym konserwantem.

Widok:

Kafelki

Lista

ogórki konserwowe
Przepisy

Renata Materlińska

Wyborne ogórki po grecku do słoików na zimę. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Jak usmażyć rybę, żeby była soczysta i pełna pysznego smaku?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak usmażyć rybę, żeby była soczysta? Koniec z suchym jak wiór filetem

Czytaj więcej >
Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Tarta mizeria o bardzo wyrazistym smaku. Sekretem jest jeden wyborny dodatek

Czytaj więcej >
ciasto na pierogi
Przepisy

Renata Materlińska

Włączył kamerę i pokazał, jak w najprostszy sposób zrobić idealne ciasto na pierogi. Bezcenne rady

Czytaj więcej >
puree ziemniaczane
Przepisy

Renata Materlińska

Kremowe purée ziemniaczane z wyjątkowym dodatkiem. Idealnie podkręca jego smak

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ogórki konserwowe
Przepisy

Renata Materlińska

Wyśmienite ogórki konserwowe curry według przepisu niezawodnej siostry Anastazji

Czytaj więcej >
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędna mizeria z dodatkiem octu. Mamy najlepszy przepis

Czytaj więcej >
krokiety ziemniaczane do obiadu
Przepisy

Renata Materlińska

Krokiety ziemniaczane do obiadu. Wygrywają z frytkami i ziemniakami z wody

Czytaj więcej >
jajecznica
Przepisy

Renata Materlińska

Pożywna i ekspresowa jajecznica z 3 jajek bez oleju. Zamiast tłuszczu postaw na znacznie zdrowszy składnik

Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Przepisy

Renata Materlińska

Babcie zawsze dodawały je do ogórków kiszonych. Dzięki nim wychodziły chrupkie

Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Porady

Renata Materlińska

Nie wylewaj wody po ogórkach kiszonych. Dodaj ją do kaszy, efekty przejdą najśmielsze oczekiwania

Czytaj więcej >
smażenie wątróbki
Porady

Renata Materlińska

Sprytny sposób na pryskającą wątróbkę. Już nigdy nie pobrudzi ci kuchni

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, ogórki kiszone
Przepisy

Renata Materlińska

Siostra Anastazja wyjawiła przepis na ogórki kiszone. Ma złotą zasadę

Czytaj więcej >
gotowanie ryżu
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić aby ryż po ugotowaniu był sypki? Najważniejsze zasady

Czytaj więcej >
surówka wiosenna
Przepisy

Renata Materlińska

Lekka, prosta i wiosenna surówka z ogórków małosolnych i pomidorów. Tajnym składnikiem jest kozi jogurt

Czytaj więcej >
czosnek grillowany
Przepisy

Renata Materlińska

Długo pieczony czosnek z grilla. Idealny do smarowania pieczywa

Czytaj więcej >
Kiedy należy wsypać do ciasta sól?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego do ciasta dodaje się sól? Ma bardzo ważną rolę

Czytaj więcej >
jajka sadzone
Przepisy

Renata Materlińska

Delikatne jajka sadzone bez tłuszczu. Lekka wersja pysznej klasyki

Czytaj więcej >
bób
Porady

Renata Materlińska

Niemal wszyscy popełniają błąd gotując bób. 1 patent i po problemie

Czytaj więcej >
Kurczak pieczony w soli według Tomasza Strzelczyka
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kurczak pieczony w soli według Tomasza Strzelczyka. Obiad za grosze, a smak jak z restauracji

Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Produkty

Renata Materlińska

Idealnie chrupkie ogórki kiszone bez dodatku chrzanu. Zastąpisz go wyjątkowym składnikiem

Czytaj więcej >
fasolka szparagowa
Porady

Renata Materlińska

Jak ugotować fasolkę szparagową? Wszystkie najważniejsze zasady w jednym miejscu

Czytaj więcej >
Kiedy solić rosół? Znamy odpowiedź
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kiedy należy solić rosół? Nie każdy zna odpowiedź. Najlepsi kucharze stosują się do 1 zasady

Czytaj więcej >
Gofry na słono z szynką i serem
Przepisy

Renata Materlińska

Gofry na słono z szynką i serem. Zrobią furorę wśród domowników

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Babciny przepis na idealne kopytka. Sekret tkwi w 1 sztuczce

Czytaj więcej >
 Przy robieniu ogórków kiszonych musisz spełnić siedem warunków
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przy robieniu ogórków kiszonych musisz spełnić siedem warunków, wtedy będą najlepsze

Czytaj więcej >
Jak przygotować kiszone szparagi?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak przygotować kiszone szparagi? Lepsze nawet od ogórków

Czytaj więcej >
Kiedy solić wodę na ziemniaki?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kiedy solić wodę na ziemniaki? Tylko garstka zna prawidłową odpowiedź. Większość z nas jest w błędzie

Czytaj więcej >