Smakosze.pl

Wieprzowina

Wieprzowina - mięso pochodzące ze świni. Podstawa tradycyjnych polskich dań takich jak: kotlety schabowe, kotlety mielone mielone i inne.

Widok:

Kafelki

Lista

kotlety schabowe
Porady

Aleksandra Proch

Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzeniu kotletów schabowych. Przez niego tracą smak
Czytaj więcej >
Zimne nóżki w galaretce
Przepisy

Renata Materlińska

Co zrobić, gdy zimne nóżki wyjdą mętne?
Czytaj więcej >
gołąbki z kapusty
Przepisy

Renata Materlińska

Pyszne gołąbki z młodej kapusty. Mają najdelikatniejszy smak
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane z gulaszem
Przepisy

Magdalena Patacz

Placki ziemniaczane z gulaszem
Czytaj więcej >
Kotlety mielone w boczku
Przepisy

Renata Materlińska

Inne niż wszystkie - kotlety mielone zawijane w plastry boczku
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przepisy

Renata Materlińska

Konkretne schabowe w musztardowej panierce bez ani jednego jajka
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe Magdy Gessler
Przepisy

Adam Moskal

Tradycyjne kotlety schabowe od Magdy Gessler
Czytaj więcej >
namaczanie kotletów mielonych
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Wielu Polaków popełnia błąd podczas robienia kotletów mielonych. Chodzi o namaczanie bułki
Czytaj więcej >
Smalec
Przepisy

Adam Moskal

Szybki przepis na domowy smalec z fasoli. Wystarczy 10 minut i wyborne smarowidło gotowe
Czytaj więcej >
Zupa krem z fasoli z puszki
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa krem z fasoli z puszki - obiad w kilka chwil
Czytaj więcej >
zapiekana cukinia
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty patent na faszerowaną cukinię. Doskonały pomysł na pyszny obiad
Czytaj więcej >
mięso w marynacie
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędna marynata do pieczonego schabu według Kuronia
Czytaj więcej >
Wieprzowy gulasz z piwem
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Podlewasz mięso na gulasz gorącą wodą? Wlej też szklankę aromatycznego napoju. Smak dania zachwyci
Czytaj więcej >
karkówka pieczona w plastrach
Przepisy

Renata Materlińska

Karkówka w plastrach zachwyca soczystością i smakiem. Idealny pomysł na leniwy obiad
Czytaj więcej >
kapusta zasmażana
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Aromatyczna kapusta zasmażana po góralsku. Wyróżnia ją 1 uwielbiany składnik
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe
Przepisy

Adam Moskal

Hitowe kotlety schabowe po kowalsku - idealna propozycja na zimowy obiad
Czytaj więcej >
Kotlety mielone z kaszą manną
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zapomnij o bułce w mleku. Ten dodatek do mielonych bije ją na głowę
Czytaj więcej >
 Jajka faszerowane szynką
Przepisy

Magdalena Patacz

Jajka faszerowane szynką. Prosta i smaczna wielkanocna przekąska
Czytaj więcej >
Oszukane mięso
Porady

Dominika Mika

Jakie sztuczki stosują sprzedawcy, by nieświeże mięso dobrze wyglądało?
Czytaj więcej >
Tłuczenie mięsa
Porady

Adam Moskal

Jak ubijać kotlety schabowe?
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Magdalena Patacz

Hitowe kotlety mielone bez nadmiaru tłuszczu. Trudno o zdrowsze i bardziej soczyste
Czytaj więcej >
kiełbasa z wody
Przepisy

Aleksandra Proch

Gotujesz kiełbasę? Nie popełnij błędu, który może Cię wiele kosztować
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przepisy

Aleksandra Proch

Co zrobić, żeby kotlety schabowe były miękkie? 2 czynności mają ogromne znaczenie
Czytaj więcej >
bryzol
Przepisy

Aleksandra Proch

Soczysty bryzol wieprzowy. Lepszy niż kotlet schabowy i mielony razem wzięte
Czytaj więcej >
Wyjątkowy jesienny bigos z dodatkiem sezonowych owoców. Ugotuj raz, a zakochasz się w jego smaku
Przepisy

Magdalena Patacz

Wyjątkowy jesienny bigos z dodatkiem sezonowych owoców. Ugotuj raz, a zakochasz się w jego smaku
Czytaj więcej >
gołąbki
Przepisy

Aleksandra Proch

Ciocia Bożena nie zawija gołąbków w zwykle liście kapusty. Stawia na składnik, który wzbudza emocje
Czytaj więcej >
panierowanie schabowych
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety schabowe po myśliwsku. Przepyszna propozycja obiadowa
Czytaj więcej >
masa na kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Babcine kotlety mielone bez kajzerki - z dodatkiem chałki
Czytaj więcej >