Smakosze.pl

Wołowina

Wołowina - jedno z najważniejszych mięs wielu kuchni na całym świecie. Podstawowy składnik hamburgerów, steków czy gulaszy.

Widok:

Kafelki

Lista

Gołąbki bez ryżu i sosu pomidorowego — tradycyjny przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Przepis z 1917 roku na gołąbki bez ryżu

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Jak przygotować flaki, żeby były miękkie? Wyjaśniamy krok po kroku

Czytaj więcej >
Magda Gessler, tatar
Przepisy

Renata Materlińska

Tatar Magdy Gessler zachwyca największych mięsożerców. "Oko pirata" pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

Czytaj więcej >
Robert Makłowicz, rosół
Przepisy

Renata Materlińska

Makłowicz zdradził patent na idealny rosół. Sekretem są 2 konkretne mięsa

Czytaj więcej >
Rozpływające się w ustach bitki wołowe
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Rozpływające się w ustach bitki wołowe. 2 sekrety zapewniają im cudowną miękkość

Czytaj więcej >
Jak uratować tatar przed ciemnieniem?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak uratować tatar przed ciemnieniem? Wystarczy pamiętać o 2 ważnych zasadach

Czytaj więcej >
kluski śląskie i zrazy
Przepisy

Renata Materlińska

Tradycyjny śląski obiad krok po kroku: rolada, kluski śląskie i modra kapusta

Czytaj więcej >
supermarket
Produkty

Renata Materlińska

Co czeka na nas w Biedronce od czwartku? Nowa oferta robi wrażenie

Czytaj więcej >
gołąbki z kapusty
Przepisy

Renata Materlińska

Zachwycające w każdym kęsie gołąbki po turecku. Farsz skrywa niespodziankę

Czytaj więcej >
Kotlety mielone po grecku
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety mielone po grecku. Cały sekret tkwi w pysznej niespodziance

Czytaj więcej >
koreańskie kotlety mielone
Przepisy

Redakcja smakosze.pl

Przepis na proste kotlety mielone w koreańskim stylu. Powiew orientu w Twojej kuchni

Czytaj więcej >
Mięso na kotlety mielone
Porady

Redakcja smakosze.pl

Jakie mięso na kotlety mielone? Babcia Stasia zawsze wybiera 1 opcję

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Ceny mięsa mogą poszybować w górę. Eksperci zdradzają datę

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Flaki po warszawsku jak za dawnych lat. Wychodzą idealnie za każdym razem

Czytaj więcej >
policzki wołowe
Przepisy

Renata Materlińska

Bijące rekordy popularności duszone policzki wołowe. Sekretem jest burgundowy płyn

Czytaj więcej >
Najlepszy przepis Roberta Makłowicza na gulasz węgierski
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najlepszy przepis Roberta Makłowicza na gulasz węgierski. Jak zrobić bogracz?

Czytaj więcej >
Ania Starmach, makaron z pulpetami
Przepisy

Renata Materlińska

Ania Starmach robi pyszny makaron z pulpetami. Prosty patent na pyszny obiad

Czytaj więcej >
Przepisy

Adam Moskal

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i sosem serowo-śmietanowym. Tani obiad dla całej rodziny

Czytaj więcej >
Karol Okrasa, tatar
Przepisy

Renata Materlińska

Okrasa ma wręcz genialny patent na tatara. Podaje go z niezwykłym musem

Czytaj więcej >
duszona wołowina
Przepisy

Renata Materlińska

Obiad na 3 dni, czyli wołowina duszona z warzywami. Szybki i pyszny przepis

Czytaj więcej >
tatar
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, aby tatar nie ciemniał? Wystarczy wlać do niego 1 popularny produkt

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Porady

Renata Materlińska

Co zrobić, żeby kotlety mielone były miękkie i pulchne? Mamy garść praktycznych porad

Czytaj więcej >
Kultowy przepis Magdy Gessler na kotlety mielone
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kultowy przepis Magdy Gessler na kotlety mielone. Klasyka w najlepszym wydaniu

Czytaj więcej >
bitki wołowe
Przepisy

Renata Materlińska

Tradycyjny przepis na miękkie i kruche bitki wołowe

Czytaj więcej >
tatar
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędny tatar bez ani grama mięsa. Sekret tkwi w 1 składniku

Czytaj więcej >
suszona wołowina
Przepisy

Renata Materlińska

Domowa suszona wołowina, czyli „beef jerky". Jak zrobić ją samodzielnie w domu?

Czytaj więcej >
Bryzol wołowy rodem z PRL-u
Przepisy

Jakub Kossakowski

Jak przygotować bryzol wołowy rodem z PRL-u?

Czytaj więcej >
wołowina na bitki
Przepisy

Adrianna Szałkowska

Bitki wołowe w sosie własnym - kultowy przepis na pyszne danie

Czytaj więcej >