Ten sernik zrobisz bez twarogu. Jest pyszny i zawsze się udaje

Sernik to klasyka wśród deserów. Okazuje się jednak, że ten dobrze znany deser można przygotować zupełnie inaczej. Poznaj przepis, a smaczne ciasto przygotujesz bardzo łatwo. Zrób je, ale uważaj, bo smak uzależnia.
Sernik bez grama twarogu
Choć głównym składnikiem klasycznego sernika jest twaróg, okazuje się, że nie jest on niezbędny. W Internecie można znaleźć całą masę przepisów na ciasto bez tego produktu, ale z żadnego z nich nie przygotujesz tak dobrego, a przede wszystkim udanego sernika, jak z receptury umieszczonej poniżej. Wszystko dlatego, że składnik, który zastąpi ser, nada wypiekowi odpowiedniej konsystencji i smaku.
Aby przygotowanie ciasta zakończyło się sukcesem, konieczne jest przestrzeganie wytycznych. Taki sernik z całą pewnością zasmakuje rodzinie i będziesz piec go na okrągło. Na całe szczęście przygotowanie ciasta jest bardzo łatwe, więc nie będziesz narzekać na ich wieczne prośby. Poznaj przepis, a dowiesz się, że naprawdę jest to bardzo łatwy sposób na ciasto.

Sernik bez sera
Czy sernik bez twarogu t nadal sernik? Takie lub podobne pytanie może pojawić się w głowie każdego, kto przeczytał, że zamierzamy przedstawić sposób na ciasto bez twarogu. Spójrzmy jednak na listę składników. Brakuje na nim sera, ale znalazł się tam jogurt naturalny. To właśnie on godnie zastąpi twaróg i nada wypiekowi lekkości i odpowiedniej wilgotności. Oprócz jogurtu potrzebne będą jajka, cukier i kilka innych dodatków. Nie ma ich wiele, więc przysmak przyrządzisz za grosze.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 800 ml jogurtu naturalnego
- 5 jajek
- ¾ szklanki cukru
- ½ szklanki oleju
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 16 okrągłych biszkoptów
- masło
- bułka tarta
- cukier puder

Przepis na sernik z jogurtu greckiego
Przygotowanie sernika rozpocznij od przyrządzenia masy jogurtowej. Do miski przelej oddzielone od białek żółtka. Wsyp cukier i za pomocą miksera utrzyj składniki. Dodaj jogurt, olej i wsyp budynie. Wymieszaj składniki. W drugiej misce ubij białka i dodaj je do masy. Wymieszaj.
Boki okrągłej foremki wysmaruj masłem i obsyp je bułką tartą. Spód wyłóż papierem do pieczenia, a następnie ułóż na nich biszkopty. Następnie zalej je masą jogurtową. Równomiernie ją rozprowadź. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Wstaw do niego foremkę z ciastem. Sernik piecz przez godzinę. Po przestudzeniu udekoruj ciasto cukrem pudrem. Gotowe krój na kawałki i podawaj na deser.






































