Wafel piszinger to dla wielu osób smak dzieciństwa
youtube/Anka Gotuje

Piszinger, czyli wafel przekładany masą jest dla wielu ukochanym smakiem dzieciństwa. Znamy najprostszy przepis

Wafel przekładany słodką masą jawi się w naszych wspomnieniach jako jeden z najlepszych deserów. Pomiędzy wafle wykładać można różnorakie kremy w zależności od naszych preferencji. Poniżej prezentujemy wam najprostszy przepis na wykonanie piszingera, który wzbudza wielką nostalgię.

Wafel, na który trzeba poświęcić jedynie 20 minut, jest jednym z najlepszych deserów. Krótki czas przygotowania i odrobina pracy skutkuje słodyczem, który wystarcza na całe dwa dni. Jego smak zna praktycznie każdy, dlatego postanowiliśmy przypomnieć wam najprostszy przepis.

Kupowane w Biedronce przez mnóstwo Polaków jedzenie pilnie wycofane przez GIS. Fatalne doniesienia, wykryto zagrożenie dla organizmuKupowane w Biedronce przez mnóstwo Polaków jedzenie pilnie wycofane przez GIS. Fatalne doniesienia, wykryto zagrożenie dla organizmuCzytaj dalej

Wafel piszinger - smak dzieciństwa, koło którego ciężko przejść obojętnie

Poniższy deser jest idealnym rozwiązaniem na szybką przekąskę. Jest niedrogi, przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil i starcza na długo. W wielu domach przekładane wafle są podstawowym deserem, który zawsze możemy znaleźć w lodówce. Z pewnością wasze dzieci pokochają go równie mocno co wy w dzieciństwie.

Składniki:

  • puszka kajmaku o wadze 400 gramów
  • 120 gramów masła
  • 5 łyżek kakao
  • opakowanie wafli

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

      1. Do miski włóż całe masło i przy pomocy miksera zmiksuj go, aby wprowadzić do niego dużo powietrza.
      2. Do utartego masła dodaj połowę kakao i ucieraj jeszcze trochę.
      3. Następnie, cały czas mieszając, dodawaj powoli masę kajmakową.
      4. Pod koniec kajmaku dodaj resztę kakao i wlej do końca kajmak. Utrzyj całość na gładki krem.
      5. Masę rozsmaruj na waflach aż do wyczerpania kremu. Złóż wafle. Na ich wierzch połóż deskę do krojenia a na nią coś ciężkiego, na przykład garnek z wodą. Po godzinie możesz się delektować.

Najlepsze newsy:

Źródło: kuchnia.wp.pl

Następny artykuł