Wątróbka lepsza niż kiedykolwiekYouTube/ Gotuj z Maszką

Obłędna wątróbka bez masła, mąki i smażenia. Każdy kto zje, prosi o przepis

Wśród podrobów wątróbka zajmuje szczególne miejsce. Potrawa na jej bazie wielokrotnie mogła przyprawić o zachwyt. Warto jednak wypróbować nowy przepis, który nie wymaga smażenia. Wątróbka w takiej odsłonie smakuje wyśmienicie i jest o wiele zdrowsza. Ciężko się jej oprzeć.

Dla wielu osób wątróbka to danie, które ma status niemal kultowego. Rozpływające się w ustach mięso zawsze cieszy się sporą popularnością i jest pożądane przez wielu smakoszy. Nie da się jednak ukryć, że smażenie często sprawia, iż staje się ono mniej zdrowe. Na szczęście w przypadku wątróbki możemy tego uniknąć.

Mamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świataMamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świataCzytaj dalej

Wątróbka bez smażenia robi prawdziwą furorę

Mało kto podejrzewałby, że wątróbka może być smakowita bez użycia masła i mąki. Tym większe zaskoczenie może spowodować brak konieczności smażenia. W tej odsłonie wystarczy, że zaopatrzysz się w następujące składniki. Lista zakupów jest bardzo krótka, a przepis może zaskoczyć swoją prostotą. Co nam będzie potrzebne?

  • 500 g wątróbki
  • 2 cebule
  • Sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Przecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotu
  2. Biedronka i Lidl zaostrzają walkę o klientów. My tylko na tym zyskamy, szykują się ostre cięcia cen

Prosty przepis na wątróbkę bez smażenia

Na samym początku musimy umyć wątróbkę i pokroić na drobne kawałki lub kostkę. Następnie umieszczamy ją do wyłożonej folią aluminiową foremki. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy i zaginamy folię tak, aby wątróbka była nią owinięta. Foremkę umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza na 35 minut. Po tym czasie nasza smakowita wątróbka powinna być już gotowa. Bez wątpienia takie danie zachwyci wszystkich amatorów podrobów.

Najlepsze newsy:

  1. Doszło do katastrofy samolotu, jest aż siedem ofiar śmiertelnych. Tragiczne doniesienia z Turcji, minister potwierdził informacje
  2. Skandal w Wieliczce. Druzgocące zdjęcie obiegło internet. Włos jeży się na głowie
  3. Uważaj na 10 produktów. Okropne, każdego dnia klienci Lidla i innych popełniają ogromny błąd
  4. Andrzej kupił jedzenie bezdomnym, właścicielka restauracji się wściekła. Skandaliczne zachowanie, ciężko uwierzyć
  5. Bardzo wielu ludzi przed wyjściem z domu zostawia w ogródku łyżeczkę cukru. Wiesz dlaczego?
  6. Reprezentant Polski odchodzi z Niemiec. Występował tam wiele lat, kibice nie kryją potężnego smutku

Źródło: planetapolska.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł