

22 Października 2020
Gessler podała przepis na przepyszną wątróbkę. Podaje ją z niebywałym smakołykiem
Wątróbka jest doskonałym pomysłem na zdrowy i smaczny obiad. Gessler postanowiła przygotować ją w jeszcze lepszy sposób. Wszystko za sprawą jednego dodatku, który całkowicie zmienia jej smak.
Wątróbka jest zmorą z dzieciństwa dla wielu ludzi. Okazuje się jednak, że z wiekiem wiele osób, które w dzieciństwie nie było w stanie jej nawet przełknąć, zaczyna pałać do niej sympatią. Magda Gessler przygotowuje ją w szczególny sposób - 1 dodatek zmienia całe danie w coś niebywale pysznego.
Wątróbka w nowym wydaniu
Magda Gessler uwielbia tradycyjną polską kuchnie - wszelkie bigosy, schabowe czy gulasze myśliwskie są jej ulubionymi potrawami. Z tego powodu nawet danie tak proste jak wątróbka, potrafi przyrządzić zgodnie z tradycją kulinarną naszego kraju.
Z pewnością wielu z was pamięta jeszcze, jak dawniej rodzice i babcie wciskali smażoną wątróbkę każdemu dziecku. Produkt ten jest bardzo zdrowy, jednak jego specyficzna konsystencja i żelazisty smak potrafił odrzucić nie tylko niejadków czy wybrednych.
Dzisiaj grzeje:
- W 3 dni możesz oczyścić kości i stawy, różnicę odczujesz od razu. Wystarczy pić w odpowiednich ilościach wywar z liści laurowych
- Niedawno był ślub, teraz Martyna Wojciechowska przekazała kolejną radosną wiadomość. Fani są zachwyceni
- Ogromna awantura w sklepie spożywczym. Rodzicom puściły nerwy, sprawą zajmie się sąd
Aby ułatwić jedzenie jej, Gessler dodaje do potrawy coś arcypysznego. Mowa o konfiturze z jarzębiny, która kwaśnością wzmacnia smak wątróbki i nadaje jej piękny, pomarańczowy kolor. Oto jak zrobić wątróbkę według Magdy Gessler:
Przepis na wątróbkę z jarzębinową konfiturą
Składniki:
- 0,5 kilograma wątróbki cielęcej
- mąka
- 2 dorodne antonówki
- 1 cebula
- klarowane masło
- mleko
- tłuczony pieprz
- sól
- konfitura z jarzębiny
Przygotowanie:
Wątróbki dzień przed smażeniem namocz w mleku z cebulą. W ten sposób nada się jej delikatności i załagodzi żelazny posmak. Następnie należy ją osuszyć i oczyścić usuwają błony i żyłki.
Wątróbki pokrój w trójkąty, oprósz mąką i podsmaż krótko z obu stron na klarowanym maśle. Następnie wrzuć je do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni na 10 minut.
Na patelni podsmaż dalej pokrojone w plastry cebulę i jabłka, aż stana się zupełnie miękkie. Zmieszaj masło że smażenia wątróbki z jabłkami i cebulą. Podawaj wątróbki polane jabłkowo-cebulowym gęstym sosem oraz dużą łyżką konfitury z jarzębiny. Smacznego.
Najlepsze newsy:
- PKO BP apeluje do klientów. Fałszywi pracownicy banku mogą pozbawić cię wszystkich oszczędności
- Fani oniemieli po wyznaniu. Szczena z "Chłopaków do wzięcia" zdradził wstydliwy sekret
- Dolej łyżkę podczas wyrabiania kotletów mielonych, wyrosną puszyste i soczyste. Rewolucyjny sposób onieśmiela prostotą
- Sposób naszych babć na elastyczne ciasto na pierogi. Zawsze dodawały jedną łyżkę przed wyrobieniem, wychodziły jak marzenie
- Domowy syrop z czosnku jest silniejszy nawet od cebulowego. Poradzi sobie z grypą i chorobami dróg oddechowych
- Ksiądz skrytykował maseczki z ambony. Policja wyniosła go z kaplicy na oczach zrozpaczonych wiernych (VIDEO)
- Co tam się dzieje? Policja otoczyła posłanki, trwa protest
Źródło: beszamel.se.pl
Zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł