Wątróbka smażonafacebook.com/BarKrokiecikTorun

Gessler podała przepis na przepyszną wątróbkę. Podaje ją z niebywałym smakołykiem

Wątróbka jest doskonałym pomysłem na zdrowy i smaczny obiad. Gessler postanowiła przygotować ją w jeszcze lepszy sposób. Wszystko za sprawą jednego dodatku, który całkowicie zmienia jej smak.

Wątróbka jest zmorą z dzieciństwa dla wielu ludzi. Okazuje się jednak, że z wiekiem wiele osób, które w dzieciństwie nie było w stanie jej nawet przełknąć, zaczyna pałać do niej sympatią. Magda Gessler przygotowuje ją w szczególny sposób - 1 dodatek zmienia całe danie w coś niebywale pysznego.

Już pewne, będą zmiany w godzinach dla seniorów. Znamy szczegółyJuż pewne, będą zmiany w godzinach dla seniorów. Znamy szczegółyCzytaj dalej

Wątróbka w nowym wydaniu

Magda Gessler uwielbia tradycyjną polską kuchnie - wszelkie bigosy, schabowe czy gulasze myśliwskie są jej ulubionymi potrawami. Z tego powodu nawet danie tak proste jak wątróbka, potrafi przyrządzić zgodnie z tradycją kulinarną naszego kraju.

Z pewnością wielu z was pamięta jeszcze, jak dawniej rodzice i babcie wciskali smażoną wątróbkę każdemu dziecku. Produkt ten jest bardzo zdrowy, jednak jego specyficzna konsystencja i żelazisty smak potrafił odrzucić nie tylko niejadków czy wybrednych.

Dzisiaj grzeje:

  1. W 3 dni możesz oczyścić kości i stawy, różnicę odczujesz od razu. Wystarczy pić w odpowiednich ilościach wywar z liści laurowych
  2. Niedawno był ślub, teraz Martyna Wojciechowska przekazała kolejną radosną wiadomość. Fani są zachwyceni
  3. Ogromna awantura w sklepie spożywczym. Rodzicom puściły nerwy, sprawą zajmie się sąd

Aby ułatwić jedzenie jej, Gessler dodaje do potrawy coś arcypysznego. Mowa o konfiturze z jarzębiny, która kwaśnością wzmacnia smak wątróbki i nadaje jej piękny, pomarańczowy kolor. Oto jak zrobić wątróbkę według Magdy Gessler:

Przepis na wątróbkę z jarzębinową konfiturą

Składniki:

  • 0,5 kilograma wątróbki cielęcej
  • mąka
  • 2 dorodne antonówki
  • 1 cebula
  • klarowane masło
  • mleko
  • tłuczony pieprz
  • sól
  • konfitura z jarzębiny

Przygotowanie:

Wątróbki dzień przed smażeniem namocz w mleku z cebulą. W ten sposób nada się jej delikatności i załagodzi żelazny posmak. Następnie należy ją osuszyć i oczyścić usuwają błony i żyłki.

Wątróbki pokrój w trójkąty, oprósz mąką i podsmaż krótko z obu stron na klarowanym maśle. Następnie wrzuć je do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni na 10 minut.

Na patelni podsmaż dalej pokrojone w plastry cebulę i jabłka, aż stana się zupełnie miękkie. Zmieszaj masło że smażenia wątróbki z jabłkami i cebulą. Podawaj wątróbki polane jabłkowo-cebulowym gęstym sosem oraz dużą łyżką konfitury z jarzębiny. Smacznego.

Najlepsze ciasto bez pieczenia zrobisz w 10 minut. Potrzebujesz tylko 3 składnikINajlepsze ciasto bez pieczenia zrobisz w 10 minut. Potrzebujesz tylko 3 składnikICzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. PKO BP apeluje do klientów. Fałszywi pracownicy banku mogą pozbawić cię wszystkich oszczędności
  2. Fani oniemieli po wyznaniu. Szczena z "Chłopaków do wzięcia" zdradził wstydliwy sekret
  3. Dolej łyżkę podczas wyrabiania kotletów mielonych, wyrosną puszyste i soczyste. Rewolucyjny sposób onieśmiela prostotą
  4. Sposób naszych babć na elastyczne ciasto na pierogi. Zawsze dodawały jedną łyżkę przed wyrobieniem, wychodziły jak marzenie
  5. Domowy syrop z czosnku jest silniejszy nawet od cebulowego. Poradzi sobie z grypą i chorobami dróg oddechowych
  6. Ksiądz skrytykował maseczki z ambony. Policja wyniosła go z kaplicy na oczach zrozpaczonych wiernych (VIDEO)
  7. Co tam się dzieje? Policja otoczyła posłanki, trwa protest

Źródło: beszamel.se.pl

Zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł