Żeberka w pikantno-słodkiej marynacie smakują obłędnie.youtube/kanał Swojskie jedzonko

Żeberka pieczone w pikantnym ketchupie szturmem zdobywają polskie stoły. Lekka nuta słodyczy dodaje im wyrazu

Żeberka w aromatycznym sosie są prawdziwym przysmakiem wszystkich smakoszy. Istnieje wiele sprawdzonych przepisów na uwielbiane danie, ale nas szczególnie zachwyciła marynata z nutą słodyczy i pikanterii. Dzięki niej mięso jest cudownie soczyste i chrupiące na zewnątrz.

Żeberka niemal zawsze smakują obłędnie, ale sprawdzone przepisy mogą sprawić, że zachwycą nas na nowo. Sekretem cudownego smaku jest oczywiście odpowiednia technika gotowania - mięso zwykle trzeba obsmażyć przed dość długim pieczeniem, dzięki czemu żeberka będą rozpływać się w ustach. By jednak zachwycały smakiem, trzeba też przygotować odpowiednio skomponowaną marynatę. Zrównoważenie ostrego smaku miodem na pewno zachwyci wszystkich miłośników potrawy.

Miał problemy finansowe i chciał, żeby Biedronka zapłaciła za niego 50 000 zł. Reakcja przedstawicieli sklepu zdumiewaMiał problemy finansowe i chciał, żeby Biedronka zapłaciła za niego 50 000 zł. Reakcja przedstawicieli sklepu zdumiewaCzytaj dalej

Żeberka marynowane warto podać na niedzielny obiad. Aromatyczne ostro-słodkie mięso zachwyca bogatym smakiem

Żeberka niezwykle często gotujemy z odrobiną słodyczy. Cudowną potrawę z miodem przyrządzała jedna z najsłynniejszych serialowych kucharek, czyli Michałowa z "Rancza". Wśród fanów potrawy dominuje jednak słuszne przekonanie, że warto dodać do nich pikantne przyprawy, bo nic nie smakuje tak dobrze, jak diabelsko ostre żeberka. Jeśli zdecydujemy się na przyrządzenie marynaty z pikantnego ketchupu bogatego w umami, jeszcze bardziej podkreślimy cudowny smak mięsa. Żeberka pieczone w obłędnym sosie miodowo-ketchupowym prezentują się niezwykle smakowicie, co możemy zobaczyć na kanale na Youtubie Swojskie jedzonko.

Dzisiaj grzeje:

  1. Śmierć w rodzinie Wałęsów przyszła nagle, bez ostrzeżenia. Śledczy ustalili czy popełnił samobójstwo
  2. Kotlety schabowe mięciutkie jak aksamit. Dzięki trikowi Kuronia z folią, genialny przepis
  3. Płaca minimalna 2021. Znamy już wstępną kwotę, najgorszy możliwy scenariusz

Składniki:

  • 2 kg żeberek,
  • 10 szalotek,
  • 2 szklanki pikantnego ketchupu,
  • 5 łyżek miodu,
  • przyprawa do mięs z grilla,
  • olej,
  • sól.

Przygotowanie:

  1. Z oleju i przyprawy do grilla przygotowujemy marynatę. Nacieramy nią umyte i osuszone żeberka. Odstawiamy mięso do lodówki na minimum 2 godziny.
  2. Szalotki obieramy i drobno siekamy. Szklimy je na oleju, dodajemy ketchup, miód i odrobinę wody. Podgrzewam wszystkie składniki przez 5 minut, aż powstanie sos.
  3. Rumienimy żeberka na patelni z obu stron i przekładamy je do żaroodpornego naczynia.
  4. Zalewamy mięso sosem i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 2 godziny w temperaturze 190 stopni. Po godzinie pieczenia obracamy je na drugą stronę.

Najlepsze newsy:

  1. Do sieci wyciekło nieznane dotąd zdjęcie Agaty Dudy. Internauci dopatrzyli się czegoś dziwnego, chodzi o jeden konkretny szczegół
  2. Uciekali przed horrorem. Mieli tylko jedno wyjście. Dramat w Europie. Nagranie wbija w fotel
  3. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  4. Teresa boi się chodzić do Biedronki. Ujawniła co się stało po zakupie popularnego produktu
  5. Niezawodny przepis babci na cudowne ogórki kiszone. Tajemnicą sukcesu jest 1 zasada
  6. Kamil Stoch szykuje się do przeprowadzki? Skoczek opublikował tajemnicze zdjęcie (FOTO)

Źródła: beszamel.se.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł