Ziemniaki w ogniskuTwitter / Nostalgia

Ryszard uważa że ziemniaki z ogniska na zdjęciu są źle pieczone. Błąd tkwi w 1 detalu

Pan Ryszard spojrzał na apetyczne ziemniaki na zdjęciu i dostrzegł pewien mankament. Ponoć osoba przygotowujące je popełniła karygodny błąd. Też do potraficie dostrzec?

Ziemniaki z ogniska od razu przywodzą nam na myśl beztroskie chwile dzieciństwa. Doskonale pamiętamy jak wyciągaliśmy gorące pyszności wprost z popiołu i wyjadaliśmy przepyszną zawartość. Nie potrzebowaliśmy żadnych dodatków, nawet sól była zbędna gdy nad nami unosił się oszałamiający zapach drzewnego dymu. Z tym smakiem nie mogą się równać żadne dania z restauracji, ani wymyślne frykasy. Najcudowniejsze było to, że ziemniaki z ogniska robiły się właściwie same. Wystarczyło wrzucić dowolną ilość do żarzącego się popiołu i poczekać się będą aksamitnie miękkie. Pychota. Pan Ryszard uważa, że ziemniaki na zdjęciu nie są odpowiednio przygotowane. Czy już widzicie czemu?

Łukasz Szumowski ostrzegł wszystkich. Od dzisiaj w Lidlu, Biedronce i innych sklepach można natknąć się na służby w pilnym działaniuŁukasz Szumowski ostrzegł wszystkich. Od dzisiaj w Lidlu, Biedronce i innych sklepach można natknąć się na służby w pilnym działaniuCzytaj dalej

Ziemniaki z ogniska - niezapomniany smak

W smakach z dzieciństwa kochaliśmy przede wszystkim prostotę. W czasach kiedy możemy w dowolnej restauracji zjeść dania niemal z całego świata, bardziej niż kiedykolwiek potrzebujemy autentycznych potraw. I takie właśnie były ziemniaki z ogniska. Ich smak nie bez powodu mamy na końcu języka na samą myśl o tych pysznościach. Całą magię ziemniaki w popiele zawdzięczały właśnie cudownego aromatowi i przyjemnie zwęglonej skórce, która odpadała niemal sama gdy próbowaliśmy dobrać się do ich wnętrza. Uważny obserwator zdjęcia przedstawiającego ziemniaki dostrzegł coś, co może sprawić, że ich smak nie będzie tak cudowny.

Dzisiaj grzeje:

  1. Właśnie przekazano tragiczną wiadomość. Nie żyje Piotr Soyka
  2. Dlaczego Sekielski nagle chudnie? Podał lepszą niż wszystkie przepisy Gessler razem wzięte recepturę na zupę z buraka
  3. Ostre cięcia w Lidlu, wiele produktów kupisz 80% taniej. Oferta już ruszyła, ale czasu nie jest dużo

Pan Ryszard zapytał czemu ziemniaki z fotografii są w folii. Zasugerował, że powinny być wrzucone w popiół bez żadnej warstwy ochronnej. Pan Ryszard może mieć wiele racji. Folia sprawia, że ziemniaki pochłaniają mniej charakterystycznego dymnego aromatu, a to ma ogromny wpływ efekt końcowy. Ziemniaki w folii nie będą miały także zwęglonej skórki, o której wspominaliśmy. Pokazuje to, że czasem mniej znaczy więcej i gdy będziemy robić samodzielnie takie ziemniaki - na pewno wylądują w popiele bez żadnej osłony. Nie możemy się doczekać.

Najlepsze newsy

  1. Za monetę 5 gr możesz dostać sporą sumę. Wystarczy, że zwrócisz uwagę na jeden szczegół
  2. Wiemy, jaki był dowód miłości wobec Joanny Kurskiej ze strony prezesa TVP. Zdjęcia zdradzają wszystko
  3. 98 osób nie żyje. Liczba ofiar cały czas rośnie. Niewiarygodne doniesienia ze świata
  4. Rudi Schuberth narzeka na żenująco niską emeryturę. Wybudował 4 domy obok Łeby, wynajmuje turystom i sprzedaje swoje wyroby wędliniarskie
  5. Gwiazda Polsatu błaga wszystkich swoich fanów o wielką sumę pieniędzy. Aktorka znana jest ze zdrowego odżywiania
  6. Koniec pobłażania, kontrowersyjny komunikat. Nikt nie wejdzie do sklepu i restauracji na dotychczasowych zasadach
  7. Polski piłkarz nagle zaginął. Rodzina nie ma z nim kontaktu, bliscy proszą o pomoc każdego

Źródło: Twitter

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na pyszny posiłek!

Następny artykuł