Ziemniaki można upiec tak, by smakowały jak z ogniska.screen z kanału Przepisy Joli/Youtube

Ziemniaki jak z ogniska w twoim piekarniku. Wystarczą 2 łyżki najczęściej używanej przyprawy kuchennej

Ziemniaki z ogniska są jednym z największych przysmaków, jakie znamy sprzed lat. Długo pieczone warzywa mają cudowny i unikalny aromat. Mogłoby się wydawać, że trudno będzie odtworzyć te smak w domowych warunkach, ale nic bardziej mylnego. Polecamy cudowny przepis na

Ziemniaki smakują najlepiej, gdy upieczemy je w ognisku. Nic nie może równać się ze smakiem gorących, smakowitych bulw pachnących jeszcze dymem. Ten smak od razu przywodzi nam na myśl beztroskie czasy dzieciństwa. Zagrzebane w popiele ziemniaki wyróżniały się przede wszystkich chrupiącą, nieco spaloną skorupką, pod którą kryło się kremowe wnętrze. Właśnie efekt skorupki jest najtrudniejszym elementem do powtórzenia samodzielnie. Ale z tym przepisem nie ma rzeczy niemożliwych. Wystarczy dodać do ziemniaków 2 łyżki prostego składnika.

Surowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięSurowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięCzytaj dalej

Pieczone ziemniaki jak z ogniska - najlepszy przepis

Zazwyczaj pieczone ziemniaki nie są tak prostą potrawą jak mogłoby się wydawać. W celu osiągnięcia chrupiącej skórki musimy najczęściej ugotować ziemniaki, odczekać nawet godzinę bądź dwie i dopiero wrzucamy do piekarnika. W tym przepisie nie ma mowy o komplikacjach. Prosta mieszanka dwóch składników sprawia, że wystarczy chwila w piekarniku i ziemniaki są gotowe.

Dzisiaj grzeje:

  1. Smutne wieści o Dorocie Szelągowskiej. Jeszcze niedawno pokazywała piękna kuchnię i mówiła o ulubionej restauracji
  2. Stan wyjątkowy w Polsce? Jest konkretna odpowiedź: "To uzasadnione"
  3. Napar z jabłek i liści laurowych ma potężne działanie. Niebywałe, co leczy

Składniki:

  • kilka ziemniaków najlepiej podobnej wielkości,
  • 4 kopiaste łyżki mąki,
  • 2 kopiaste łyżki soli.

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Ziemniaki dokładnie myjemy, ale ich nie obieramy. Mąkę mieszamy z solą i mokre ziemniaki dokładnie obtaczamy w powstałej mieszance. Każdy ziemniak nakłuwamy widelcem przed upieczeniem. Układamy na blasze i pieczemy średnio 40-60 minut. Podajemy z ulubionym sosem, doskonale sprawdzi się na przykład sos czosnkowy bądź klasyczny majonez.

Niestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisemNiestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisemCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. ZUS będzie rozsyłać listy. Lepiej sprawdzaj skrzynkę, może okazać się, że masz zadłużenia
  2. Czy polska służba zdrowia wytrzyma 2 falę koronwirusa? Eksperci wskazują na jeden poważny problem
  3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
  4. Serce 54-latka momentalnie się zatrzymało, wszystko przez uwielbiane cukierki. Niestety, skończyło się tragicznie
  5. Nowa kuchnia Andrzeja Piasecznego jest na ustach wszystkich. Bije na głowę wnętrza innych celebrytów, kolory i styl zachwycają
  6. Zapłacił za jej rachunek, bo zapomniała portfela. Później kobieta zrobiła coś, co wprawiło go w osłupienie

Źródła: kuchennykredens

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł