Ziemniaki w tym wydaniu przyprawiają o szybsze bicie sercaScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Robert Makłowicz

Już nigdy nie zrobicie frytek inaczej. Robert Makłowicz pokazał niesamowity trik, dzięki którym smakują najlepiej

Ziemniaki odgrywają niezwykle istotną rolę w wielu potrawach. Najczęściej traktujemy je jako dodatek do dań. Robert Makłowicz w niedawno opublikowanym nagraniu umieszczonym na YouTube, podzielił się sposobem na idealne frytki. Mało kto spodziewałby się, że efekt może być tak wyśmienity.

Bez wątpienia ziemniaki są jednym z najpopularniejszych warzyw. Ciężko znaleźć osobę, która wzgardziłaby smakowitymi frytkami. Tym razem mogą stać się jeszcze bardziej wyborne. Wystarczy zastosować trik, o którym opowiedział Robert Makłowicz.

Fatalne informacje dla wielbicieli grzybów. Niestety potwierdzili najgorsze obawyFatalne informacje dla wielbicieli grzybów. Niestety potwierdzili najgorsze obawyCzytaj dalej

Ziemniaki w tym wydaniu przyprawią domowników o szybsze bicie serca

Niedawno wspominaliśmy o tym jak przygotować krokiety, w których główną rolę odgrywają ziemniaki. Tym razem warto postawić na frytki belgijskie. Robert Makłowicz przygotowuje je w wyjątkowy sposób. Każdy, kto spróbował ziemniaków w takiej formie już nigdy nie przyrządzał frytek w inny sposób. Jeśli kochasz frytki, to być może spodoba ci się taka domowa minifrytkownica >zobacz<

Robert Makłowicz w swoim nagraniu zamieszczonym kanale sygnowanym swoim imieniem i nazwiskiem na YouTube wyjaśnił, że do frytek najlepiej nadają się ziemniaki typu C. Dziennikarz kulinarny podkreślił również, że po pokrojeniu warto je namoczyć w wodzie z odrobiną cukru. Dzięki temu nasze frytki nie przesiąkną tłuszczem. Robert Makłowicz zdradził również niezwykle istotną wskazówkę dotyczącą smażenia. Każdy miłośnik frytek powinien o tym wiedzieć.

Dzisiaj grzeje:

  1. 5 ujawniających wszystko, porażających i wstydliwych zdjęć Gessler obiega sieć. Bez doczepów i makijażu wygląda zupełnie inaczej
  2. Nawet 6240 zł do twojej emerytury. Mało kto o tym wie, ale możesz liczyć na dodatkowe pieniądze

Jak Robert Makłowicz robi idealne frytki?

Kiedy nasze pokrojone ziemniaki namoczą się już w wodzie z cukrem, wówczas należy je osuszyć z wody i przystąpić do smażenia. Robert Makłowicz w swoim nagraniu wyjaśnił, że frytki najlepiej smażyć najpierw w oleju rozgrzanym do temperatury 150 stopni Celsjusza. Po kilku minutach ziemniaki wyjmujemy z oleju. Powinny zbieleć lub lekko zżółknąć. Frytki odsączamy z tłuszczu przy pomocy papierowych ręczników. Olej rozgrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza i dodajemy ziemniaki.

Podwójne smażenie sprawi, że frytki będą chrupiące z wierzchu. Należy pamiętać o tym, by po przygotowaniu ponownie je odsączyć z tłuszczu. Wystarczy wyłożyć frytki w jednej warstwie na papierowe ręczniki. Warto zauważyć, że Robert Makłowicz nie poleca zakupu frytkownicy. Dziennikarz kulinarny wyjaśnił, że do przygotowań wystarczy nam rondel i termometr do gotowania. Takie rozwiązanie jest o wiele tańsze niż zakup specjalnego sprzętu.

Nieprawdopodobne zastosowanie zmywarki, o którym mało kto wie. Może pomóc ci w pasteryzacji słoikówNieprawdopodobne zastosowanie zmywarki, o którym mało kto wie. Może pomóc ci w pasteryzacji słoikówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. I wszystko jasne. Wiceminister już potwierdził, wiemy ile będzie wynosić czternasta emerytura
  2. Podatek od szczepionki. Kto zapłaci za walkę z koronawirusem?
  3. Pamiętacie "Świętą wojnę"? W jednym odcinku Andzia z Bercikiem pokłócili się o roladę śląską, mamy najlepszy przepis na danie jak z serialu
  4. Fatalnie, uważajcie. Serków topionych, jogurtów i napojów kupowanych przez wszystkich w Lidlu, Biedronce i innych lepiej unikaj całkowicie
  5. Niedowierzanie, jutro ogromne zmiany w Biedronkach
  6. Tysiące Polaków mówi o polskim mieście. Popularny kurort zdecydował się na radykalne kroki

Źródło: YouTube / Robert Makłowicz

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł