Warzywapixabay.com/congerdesign

10 najzdrowszych warzyw świata. Efekty widać na 2 dzień po zjedzeniu

Ziemniaki są niesamowitymi warzywami. Uwielbiamy je i jemy codziennie do obiadu. Szczególne właściwości mają najbardziej słodkie ziemniaki, których w naszych kuchniach nie widujemy za często, co jest wielkim błędem. Poniżej pokazujemy wam 10 warzyw, które najlepiej jeść codziennie.

Ziemniaki słodkie są nie tylko ciekawym urozmaiceniem diety. Ich piękny pomarańczowy kolor rozpala zmysły, a całkowicie inny smak dodaje coś zupełnie nowego do naszego jadłospisu. Ich właściwości, tak jak innych warzyw, kompletnie zaskakują.

Bada od 40 lat koronawirusy, wyciekł jego prywatny list. Twierdzi, że wie czym niwelować wirusaBada od 40 lat koronawirusy, wyciekł jego prywatny list. Twierdzi, że wie czym niwelować wirusaCzytaj dalej

Ziemniaki słodkie wspomagają odporność

Słodkie ziemniaki zawierają w sobie mnóstwo witaminy C, A oraz manganu. Są nieocenionym źródłem błonnika oraz żelaza, więc bardzo pozytywnie wpływają na nasze organizmy. Marchewki wpływają na nasz dobry wzrok, wszystko za sprawą witaminy A która odpowiada za zdrowe oczy a beta-karoten utrzymuje piękny wygląd naszych włosów oraz paznokci.

Szpinak zawiera praktycznie wszystkie witaminy i minerały, których nasze organizmy potrzebują. Wprowadzenie ich do diety zmniejszy niedobory i zapobiega wielu infekcjom. Brukselka, której smak wielu z nas nie pasuje, jest ogromnym pokładem kwasu foliowego oraz witamin z grupy B, więc zalecana jest aby kobiety w ciąży dużo jej jadły.

Pomidory są pełne likopenu, który wykazuje działania anty-oksydujące. Tak jak brokuły, które dodatkowo posiadają mnóstwo folianów oraz witaminy C. Dynia oraz kabaczek, jeśli jemy je często, wykazują działania przeciwzapalne. Są bogate w potas, magnez oraz błonnik.

Dzisiaj grzeje: 1. W wodzie z kranu dochodzi do szybkiej inaktywacji wirusa SARS-CoV-2. WHO potwierdza

2. Pasażerowie autobusu PKS poszukiwani. Kierowca był zakażony koronawirusem, pilny apel

Bakłażan wpływa na nasze serca. Pełny antyoksydantów, błonnika oraz potasu zapobiega wylewu oraz demencji. Cebula pomaga walczyć z chorobami układu serca, posiada mnóstwo witaminy C oraz folianów, zwiększając nasza odporność.

Najlepsze newsy:

  1. Jest dobra wiadomość ws. epidemii w Polsce. Prof. Maksymowicz ujawnia
  2. Kto najciężej choruje na koronawirusa? Jest najnowszy raport, prawda jest bardzo smutna
  3. Rodzina w polskiej miejscowości złamała kwarantannę. Przyłapani na zakupach
  4. Kasjerka Biedronki założyła maseczkę i rękawiczki. Skandal, klienci zaczęli ją upokarzać i poniżać
  5. Polka wróciła z Niemiec. Szybko uciekła z kwarantanny, bo tradycyjne jedzenie jej nie smakowało
  6. Jego żona walczy o życie. W obliczu pandemii wystosował ważny apel

Źródło: ofemini.pl

Następny artykuł