

22 Czerwca 2020
Przepaść, tak różni się pomidorówka na kościach schabowych od ugotowanej na kurczaku. 2 niepozorne dodatki również nadają pomidorówce niesamowite nutki smaku
Zupa może być ugotowana na wiele różnych sposobów, jedno wolą gotować ją na mięsie z kurczaka inni uważają, że najlepsza na świecie jest na kości schabowej. Poniżej zajmiemy się zupą pomidorową, która według wielu ekspertów sztuki kulinarnej smakuje o wiele lepiej kiedy ugotujemy ją na kościach wieprzowych. Co więcej, w przepisie uwzględniliśmy dwa dodatki, które pomimo swojej niepozorności nadają zupe wspaniałego smaku.
Zupa pomidorowa w twoim domu gotowana jest na kurzych udkach albo skrzydełkach? Z pewnością jest pyszna, jednak możesz usprawnić przepis jeszcze bardziej, zamieniając drób na wieprzowinę. Kości ze schabu zawierają ogromną ilość kolagenu i smaku, który w czasie gotowania przechodzi do wywaru. Kolagen pod wpływem temperatury przeistacza się w żelatynę, co daje aksamitną teksturę i treściwość zupie. Wiele ekspertów uważa, że właśnie takie przygotowanie zupy gwarantuje największy sukces.
Zupa pomidorowa może być jeszcze smaczniejsza - wystarczą dwa triki, aby nadać jej nieziemski smak
Pomidorówka może być ulubioną zupą wszystkich Polaków w końcu podajemy ją do stołu bardzo często. Tajniki kuchni warto poznawać przez całe życie, ponieważ zawsze możemy dowiedzieć się czegoś nowego. Jedną z nowości może być dodanie do zupy czosnku oraz ziołowego koncentratu bezpośrednio do wywaru. Uwydatniamy tym samym zupełnie nowe nuty smakowe, które wspaniale pasują do pomidorowej.
Składniki:
- pół kilo kości wieprzowych ze schabu
- przecier pomidorowy ziołowy
- marchewka
- 4 ząbki czosnku
- natka pietruszki kilka gałązek
- sól
- pieprz
- makaron jajeczny
Dzisiaj grzeje: 1. Jak niezawodnie mrozić chleb, by pozostał najświeższy? 4 sekretne, nieznane triki zdradził pracownik piekarni
Przygotowanie:
- Do zimnej wody włóż kości i obgotuj je 15 minut. Po tym czasie wylej wodę, opłucz kości i na nowo zalej wodą i postaw na gaz. Gotuj je około 1 godziny.
- Do wywaru wlej koncentrat pomidorowy, wrzuć zmiażdżone lecz nie siekane ząbki oraz włóż pietruszkę. Gotuj przez 10 minut.
- Makaron wrzuć do osolonej i wrzącej wody na czas podany na opakowaniu.
- Zupę możesz podawać z łyżką kwaśnej śmietany i udekorowaną świeżym listkiem pietruszki.
Najlepsze newsy:
- Mistrzyni świata zmarła tuż po porodzie. Niewyobrażalna tragedia
- Tata zrobił córce zwykłe zdjęcie na wakacjach. Dopiero w domu zobaczyli szczegół, w który trudno uwierzyć
- Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
- Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
- Ola jest wściekła, że Polacy narzekają na dorsza z frytkami za 100 zł. Uważa, że nikt ich nie zmusza do kupowania, bo nikt nie ukrywa ceny
- Justyna Żyła zażenowała fanów swoim najnowszym zdjęciem. Odważna fotografia stała się hitem. "Ale wiocha" (Foto)
Źródło: gotujmy.pl
Następny artykuł