Zupa pomidorowa jeszcze lepsza niż na kurzePixabay.com/ pumishig

Przepaść, tak różni się pomidorówka na kościach schabowych od ugotowanej na kurczaku. 2 niepozorne dodatki również nadają pomidorówce niesamowite nutki smaku

Zupa może być ugotowana na wiele różnych sposobów, jedno wolą gotować ją na mięsie z kurczaka inni uważają, że najlepsza na świecie jest na kości schabowej. Poniżej zajmiemy się zupą pomidorową, która według wielu ekspertów sztuki kulinarnej smakuje o wiele lepiej kiedy ugotujemy ją na kościach wieprzowych. Co więcej, w przepisie uwzględniliśmy dwa dodatki, które pomimo swojej niepozorności nadają zupe wspaniałego smaku.

Zupa pomidorowa w twoim domu gotowana jest na kurzych udkach albo skrzydełkach? Z pewnością jest pyszna, jednak możesz usprawnić przepis jeszcze bardziej, zamieniając drób na wieprzowinę. Kości ze schabu zawierają ogromną ilość kolagenu i smaku, który w czasie gotowania przechodzi do wywaru. Kolagen pod wpływem temperatury przeistacza się w żelatynę, co daje aksamitną teksturę i treściwość zupie. Wiele ekspertów uważa, że właśnie takie przygotowanie zupy gwarantuje największy sukces.

Tajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa WachowiczTajemny dodatek do rosołu, który zupełnie odmienia jego smak. Nie chodzi o warzywa ani przyprawy, dodaje go również Ewa WachowiczCzytaj dalej

Zupa pomidorowa może być jeszcze smaczniejsza - wystarczą dwa triki, aby nadać jej nieziemski smak

Pomidorówka może być ulubioną zupą wszystkich Polaków w końcu podajemy ją do stołu bardzo często. Tajniki kuchni warto poznawać przez całe życie, ponieważ zawsze możemy dowiedzieć się czegoś nowego. Jedną z nowości może być dodanie do zupy czosnku oraz ziołowego koncentratu bezpośrednio do wywaru. Uwydatniamy tym samym zupełnie nowe nuty smakowe, które wspaniale pasują do pomidorowej.

Składniki:

  • pół kilo kości wieprzowych ze schabu
  • przecier pomidorowy ziołowy
  • marchewka
  • 4 ząbki czosnku
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • sól
  • pieprz
  • makaron jajeczny

Dzisiaj grzeje: 1. Jak niezawodnie mrozić chleb, by pozostał najświeższy? 4 sekretne, nieznane triki zdradził pracownik piekarni

2. Biedronka oddaje pieniądze za kupione towary. Pół ceny do twojej kieszeni, warunki spełnić może każdy

Przygotowanie:

  1. Do zimnej wody włóż kości i obgotuj je 15 minut. Po tym czasie wylej wodę, opłucz kości i na nowo zalej wodą i postaw na gaz. Gotuj je około 1 godziny.
  2. Do wywaru wlej koncentrat pomidorowy, wrzuć zmiażdżone lecz nie siekane ząbki oraz włóż pietruszkę. Gotuj przez 10 minut.
  3. Makaron wrzuć do osolonej i wrzącej wody na czas podany na opakowaniu.
  4. Zupę możesz podawać z łyżką kwaśnej śmietany i udekorowaną świeżym listkiem pietruszki.

Najlepsze newsy:

  1. Mistrzyni świata zmarła tuż po porodzie. Niewyobrażalna tragedia
  2. Tata zrobił córce zwykłe zdjęcie na wakacjach. Dopiero w domu zobaczyli szczegół, w który trudno uwierzyć
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
  5. Ola jest wściekła, że Polacy narzekają na dorsza z frytkami za 100 zł. Uważa, że nikt ich nie zmusza do kupowania, bo nikt nie ukrywa ceny
  6. Justyna Żyła zażenowała fanów swoim najnowszym zdjęciem. Odważna fotografia stała się hitem. "Ale wiocha" (Foto)

Źródło: gotujmy.pl

Następny artykuł