Zupa ogórkowaYouTube.com/Smaczne-Przepisy.TV

1 powód przesądza, że jest zdrowsza niż rosół. Apogeum witamin pochodzi z 1 składnika

Zupa ogórkowa jest pysznym sezonowym daniem. Łatwa w przygotowaniu, pełna witamin i minerałów. Wszystko dzięki jednemu składnikowi, który oddaje całe swoje dobro wywarowi.

Zupa ogórkowa jest lekkim posiłkiem. Bez dodatku śmietany, na rosole z chudego mięsa, jest wskazana dla odchudzających się. Jeden składnik zaważył o jej wspaniałym działaniu na nasz organizm.

Niestety, pod żadnym pozorem nie wolno łączyć jajek sadzonych z ziemniakami. Konsekwencje są ogromneNiestety, pod żadnym pozorem nie wolno łączyć jajek sadzonych z ziemniakami. Konsekwencje są ogromneCzytaj dalej

Zupa ogórkowa winna być jedzona w okresie jesienno-zimowym

Wszystko dzięki kiszonym ogórkom, bez których nie miałaby swojego charakterystycznego smaku. Proces kiszenia wytwarza w warzywach, nie tylko ogórkach, wiele substancji, których normalnie nie uświadczymy. Wysoka zawartość witaminy C, B6 i B12 czynią z nich idealne przetwory dla ludzi o obniżonej odporności a także z objawami anemii. Niezabielana zupa jest lekkostrawna, między innymi przez ogórki. Przetworzone w czasie kiszenia, są lepiej tolerowane przez nasze żołądki. Podajemy przepis na łatwą i delikatną zupę ogórkową:

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 6 kiszonych ogórków
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Słowa ranią. Użył ich brat Magdy Gessler w kierunku siostry w najboleśniejszy sposób

2. Z ostatniej chwili: Wszystkie loty natychmiastowo odwołane. Ryanair w końcu podjął decyzję o Włoszech

Przygotowanie:

  1. Zetrzyj ogórki na tarce o grubych oczkach. Nie odlewaj wody po nich.
  2. Cebulkę posiekaj w kostkę i podsmaż na oliwie do zeszklenia. Dodaj do niej pokrojoną w kostkę marchewkę i smaż jeszcze 5 minut.
  3. Wlej gorący bulion do garnka, dodaj ogórki, wodę z kiszenia oraz cebulkę z marchewką.
  4. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  5. Gotuj do miękkości ziemniaków, około 25 minut.

Tak przygotowaną zupę jedz na ciepło, do dekoracji możesz użyć szczypiorku i grzanek z chleba z pełnego ziarna.

Najlepsze newsy:

  1. Masz dziecko? Mało kto o tym wie, ale można dostać ogromne sumy, trzeba zrobić jedną rzecz
  2. Żona Władysława Kosiniaka-Kamysza. Kim jest piękność, która dogryzła Agacie Dudzie?
  3. Receptura na miksturę z czosnku, octu jabłkowego i miodu. Działa 10 razy silniej niż antybiotyk?
  4. Odżywka za 50 groszy sprawia, że kwiaty rosną jak szalone. Masz ją w kuchni
  5. Osłupiające, wystarczy przez 7 dni pić sok z kiszonej kapusty. 2 dnia widać powalający efekt
  6. 13-letnia Marta umiera na białaczkę. Jedyną szansą jest niezwykle drogi lek

źródło: kuchnia.wp.pl, kwestiasmaku.com

Następny artykuł