Zupa pomidorowa jakiej jeszcze nie jadłeśfacebook.com/kluskifrytkiplacki/

Błyskawiczna zupa pomidorowa pomysłu Magdy Gessler, sekretem jest kontrowersyjny składnik

Zupa pomidorowa zaraz po rosole jest prawdopodobnie najbardziej popularną zupą na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny przepis na doskonałą pomidorówkę. Zupa Gessler zawiera kontrowersyjny składnik, który sprawia, że jest szybka i pyszna.

Zupa pomidorowa nie wymaga dużej wiedzy ani umiejętności. Jeśli masz w domu rosół z wczoraj możesz z łatwością zrobić pyszną pomidorówkę. Jeśli jednak brakuje ci w lodówce bulionu, Magda Gessler ma rozwiązanie. Znakomita restauratorka oraz kucharka zdradziła sekretny składnik jej wersji. Jest on jednak na tyle kontrowersyjny, że wielu nie decyduje się na ugotowanie pomidorowej wedle jej zaleceń. A szkoda, ponieważ jest nadzwyczaj pyszny i szybki.

Anna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciAnna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciCzytaj dalej

Zupa pomidorowa od Magdy Gessler - nigdy wcześniej nie jadłeś tak dobrej

Uwielbiasz pomidorową, lecz brakuje ci czasu na jej ugotowanie? Zabrakło buliony na twoja ukochaną zupę? Nic straconego, przepis Magdy Gessler jest idealny, kiedy brakuje czasu lub składników. Znana restauratorka doskonale zna sposoby na rozwiązanie problemów, które codziennie zdarzają się w domowych kuchniach. Choć w przepisie Magdy zawarta jest kontrowersyjna kostka rosołowa, warto skorzystać z jej ekologicznych lub domowych wersji. Unikamy wtedy groźnej chemii i dokładnie wiemy co jest w środku.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produkt
  2. 77-letnia Urszula Dudziak zaskoczyła swoich fanów. Zdecydowała się na wyzwanie, którego nie podjęła się jeszcze nigdy w życiu
  3. Kolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumienia

Składniki:

  • 1 litr passaty
  • 1 litr wody
  • ekologiczne 3 kostki rosołowe
  • włoszczyzna
  • cebula
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • tymianek
  • lubczyk
  • śmietana

Przygotowanie:

  1. Wlej wodę do garnka i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć do niej kostki rosołowe.
  2. Po rozpuszczeniu kostek dodaj pokrojoną w średniej wielkości kawałki włoszczyznę. Pamiętaj, aby przed gotowaniem wszystkie składniki dokładnie wyczyścić pod bieżącą wodą.
  3. Cebulę opal na gazie i wrzuć do wywaru.
  4. Posiekaj lub zmiażdż czosnek i dodaj go do zupy.
  5. Po 30 minutach gotowania wlej passatę i znowu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 15 minut.
  6. Zabiel całość śmietaną i dodaj świeże zioła.
Surówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieSurówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nadchodzi droga jesień dla klientów banków. Opłaty jeszcze nigdy nie były tak wysokie
  2. WHO przerwało milczenie. Wyznali prawdę na temat ilości ofiar koronawirusa
  3. Kiedy solisz rosół - na początku czy pod koniec gotowania? W zależności od odpowiedzi smak zupy może się diametralnie zmienić
  4. Jej zjedzenie mogło skończyć się koszmarem. Ważny komunikat GIS, natychmiastowa reakcja Lidla i Biedronki
  5. Jedni ją kochają, inni nienawidzą. Mówi się, że jest czarnym złotem kuchni i leczy m.in. wrzody żołądka
  6. TVP przekazało niewiarygodną informację. Stawiają płot na granicy dwóch województw. O co chodzi?

Źródło: ofeminin.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł