Zupa pomidorowa smakująca jak babcinaYouTube.com

Gotujesz zupę pomidorową na rosole z udek z kurczaka? Nie zapominaj o triku naszych babć, nadaje cudownego smaku

Zupa pomidorowa z poniższego przepisu jest banalnie prosta w przygotowaniu i nie musisz posiadać żadnych szczególnych umiejętności. Gotowana na rosole z udek z kurczaka smakuje bajecznie. Kiedy jej spróbujesz wrócisz w myślach do dawnych lat kiedy taką samą serwowała twoja babcia. Wszystko dzięki niesamowitemu trikowi, który zaskoczy twoje kubki smakowe.

Zupa pomidorowa jak za dawnych lat. Zaraz za rosołem jest jedną z najbardziej popularnych zup w kuchni naszych rodaków. Pomidorówka jest wspaniałym daniem, które jest bardzo elastyczne w czasie gotowania. Można użyć do niej świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy nawet koncentratu pomidorowego.

Rafał zamówił na wakacjach w Juracie obiad. Cena na paragonie za placki ziemniaczane porażaRafał zamówił na wakacjach w Juracie obiad. Cena na paragonie za placki ziemniaczane porażaCzytaj dalej

Zupa pomidorowa spod babcinej ręki - jeden trik zmienia jej smak całkowicie

Zupy są idealnym rozwiązaniem, kiedy jesteśmy głodni, lecz nie chcemy wydawać dużej ilości pieniędzy aby porządnie się najeść. Pomidorówka najlepiej smkauje, kiedy jest zrobiona na rosole z mięsa z kurczaka. Aby przygotować pomidorową wystarczy zaledwie kilka produktów i odrobina czasu. Kwintesencja smaku tkwi w 1 bajecznie prostym triku, który nadaje zupie wspaniałego aromatu. Mianowicie przy podawaniu nie zapomnij o posypaniu jej świeżą natką pietruszki, którą babcie nie bez powodu dodawały. Jej smak idealnie współgra z pomidorami.

Składniki:

  • 3 udka kurczaka
  • 3 litry wody
  • 1 włoszczyzna
  • passata pomidorowa 400 ml
  • śmietana 3 łyżki
  • 1 cebula
  • sól
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 5 sztuk

Dzisiaj grzeje: 1. Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
2. Rząd nie chce się ugiąć, zakaz handlu w niedziele zostaje. Według Emilewicz nie ma powodów, żeby został zawieszony

Przygotowanie:

  1. Włóż udka do zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zbieraj z powierzchni szumowiny przez 10 minut.
  2. Po odszumieniu dodaj włoszczyznę, posiekaną w dużą kostkę cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Gotuj całość przez 15 minut.
  3. Następnie dodaj do wywaru passatę pomidorową.
  4. Zapraw śmietanę odrobiną gorącej zupy i wlej ją do garnka ciągle mieszając.

Podawaj z makaronem lub ryżem. Kiedy zupa będzie już w talerzu posyp ją pietruszką świeżo posiekaną. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Do czego służy msza święta? Wielu katolików może być oburzonych, rzecznik Episkopatu rozwiewa wątpliwości
  2. Wiadomość z Chin, jakiej nie spodziewał się nikt. Czy dokonali właśnie przełomu dla całego świata?
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Lubisz surówkę z marchewki i jabłka? Popularność zdobywa jej odmieniona wersja, pomidory grają w niej główną rolę
  5. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
  6. Panika w świecie sportu. Słynny zawodnik mógł zarazić inne gwiazdy COVID-19

Źródło:doradcasmaku.pl

Następny artykuł