9 niezwykłych tricków siostry Anastazji, numer 5 zrewolucjonizuje Twoją kuchnię
Siostra Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożek Miłości od wielu lat jest znana niemal każdemu miłośnikowi gotowania. Słynna zakonnica jest autorką wielu książek kucharskich, gdzie chętnie dzieli się swoimi trickami oraz pomysłami na ciekawe potrawy. Specjalnie dla Was wybraliśmy aż 9 wyjątkowych patentów, które z całą pewnością zrewolucjonizują Waszą kuchnię.
Slajd 1 z 10
Siostra Anastazja Pustelnik ze Zgromadzenia Córek Bożek Miłości od wielu lat jest znana niemal każdemu miłośnikowi gotowania. Słynna zakonnica jest autorką wielu książek kucharskich, gdzie chętnie dzieli się swoimi kulinarnymi patentami oraz pomysłami na ciekawe potrawy. Specjalnie dla Was wybraliśmy aż 9 wyjątkowych patentów, które z całą pewnością zrewolucjonizują Waszą kuchnię.
Slajd 2 z 10
Siostra Anastazja udowadnia, że nawet "zwykłe" kopytka nie muszą być nudne! Wystarczy dodać do nich odrobinę ostrej papryki w proszku, a już nabiorą nieco charakteru!
Slajd 3 z 10
Sernik z rodzynkami? Nie tym razem! Siostra Anastazja wkłada do uwielbionego ciasta kawałki śliwki kalifornijskiej. Drobna zmiana, a tyle radości.
Slajd 4 z 10
Słynna zakonnica chętnie publikuje w swoich książkach niezwykłe pomysły na surówkę. Często "przemyca" w nich nieco zapomniane warzywa jak np. rzepa. Miks jabłka, marchewki i wspomnianej rzepy z kwaśną śmietaną z pewnością pobije serca wielu smakoszy!
Slajd 5 z 10
Gołąbki tylko z mięsem mielonym? Niekoniecznie! Siostra Anastazja podaje je m.in. z ziemniaczanym farszem! Danie nie jest polewane tradycyjnym sosem pomidorowym, tylko śmietankowym.
Slajd 6 z 10
Zapomnij o sosach z torebki. Dzięki patentowi siostry Anastazji podasz soczysty schab w niebiańskiej migdałowej zalewie. Wystarczy, że do podsmażonego mięsa (3-4 kotlety) dodasz szklankę słodkiej śmietany i 10 dag zarumienionych na patelni płatków migdałów. Duś schab pod przykryciem i podawaj z ziemniakami. Gwarantujemy, że przepis stanie się hitem w Twoim domu.
Slajd 7 z 10
Lubisz gotowanego kalafiora? Niestety, są to warzywa, które po ugotowaniu mogą być po prostu gorzkie. Siostra Anastazja ma na to jednak swój sprawdzony patent. Warzywo tuż po zagotowaniu się wody należy gotować dalej - tym razem bez przykrycia!
Slajd 8 z 10
Siostra Anastazja preferuje sałatkę jarzynową bez zbędnych udziwnień. Wyjątek jest jeden! Marynowane pieczarki! Dodatek sprawi, że popularna sałatka z całą pewnością nie będzie mdła.
Slajd 9 z 10
Bez chrzanu wielu z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy. Siostra Anastazja miesza go z konfiturą z derenia i doprawia do smaku czerwonym winem. Czy słyszeliście o lepszym dodatku do wędlin?
Slajd 10 z 10
Zupę z dyni najczęściej podajemy z płatkami migdałów lub pestkami dyni. Siostra Anastazja serwują ją z kluseczkami rwanymi. Jak je zrobić? Wystarczy, że wyrobimy ciasto z 20 dag mąki pszennej, 1 jajka i 1/4 szklanki wody, następnie je rozwałkujemy i dosłownie będziemy "rwać" z niego małe kluseczki. Po ugotowaniu w osolonej wodzie będą idealnym dodatkiem do zup kremów.