Smakosze.pl

NAJGORSZE polskie potrawy, obcokrajowcy nie chcą ich tknąć. Nr 4 podzieli wszystkich Polaków

25 Marca 2022

Udostępnij:

Polska kuchnia nie jest dla każdego. Obcokrajowcy wyjawili, jakich potraw nie tkną za żadne skarby świata.

Slajd 1 z 6

ZIMNE NÓŻKI W GALARECIE

Mięso z nóg wieprzowych zatopione w galarecie to nasz przysmak - najlepiej smakuje oczywiście podany z zimnym trunkiem. Jednak obcokrajowcy nie mają do nich sentymentu, konsystencja i pomysł na danie skutecznie ich odstrasza.

Slajd 2 z 6

FLACZKI

Jedni kochają, a inni raczej nie pałają do nich miłością, ale nikt nie zaprzeczy, że flaczki to kultowa i sycąca zupa. Przybysze z innych krajów pozostają jednak sceptyczni wobec zupy z jelit.

Slajd 3 z 6

KISZONE OGÓRKI

Ta pozycja już może wywołać oburzenie. Jakim cudem nasze dobro narodowe, pyszne ogórki są tak źle odbierane? Jednak obcokrajowcy nazywają je po prostu zgniłym warzywem.

Slajd 4 z 6

BIGOS

Najbardziej kontrowersyjna pozycja z listy. Bo przecież czego tu nie kochać? Mamy kapustkę, mięso i aromatyczne grzyby - dla nas prawdziwy przysmak i kulinarny skarb. A dla osoby spoza naszego kraju? To często nic innego zgniła kapusta z suszonymi grzybami, dlatego ciężko im się skusić nawet na jedną łyżkę.

Slajd 5 z 6

CZERNINA

Tej pozycji nie mogło zabraknąć w zestawieniu. Bądźmy szczerzy - nawet wielu Polaków kręci z głową z obrzydzenia na myśl o zupie na bazie kaczej krwi. Nie inaczej jest z obcokrajowcami, których nieodmiennie dziwi ta tradycja kulinarna.

Slajd 6 z 6

WĄTRÓBKA

Smażona wątróbka z cebulką i jabłkiem to dla nas nie lada rarytas. Niestety, tego zdania nie podzielają obcokrajowcy, którzy patrzą na nią z niechęcią. Charakterystyczny, lekko gorzki posmak także nie przypadł im do gustu.

Przygotowywanie mięsa

Podczas przygotowywania mięsa bardzo łatwo o karygodne błędy. Nr 5 popełnia niemal każdy

Mięso odgrywa niezwykle istotną rolę w codziennym jadłospisie Polaków. Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego udanego obiadu. Już teraz dowiedz się, jakie błędy podczas przygotowywania mięsa popełniamy najczęściej. Nr 5 może być dla wielu smakoszy ogromnym zaskoczeniem. Prawie nikt o tym nie pamięta.

Zobacz nastepną galerię >