Niemal wszyscy Polacy popełniają fatalny błąd robiąc kurczaka. 7 zdjęcie wszystko Ci wyjaśni
Koniecznie sprawdź czy TY też to robisz
![Jak pozbyć się włókien kurczaka?](https://images.iberion.media/images/origin/2_Ojwm33w_Przyd_Zzt_Lg_Nr3v_chicken_3212144_640_1612439518_9ed4a5d791.jpg)
Slajd 1 z 7
![Zupa ogórkowa na rosole](https://images.iberion.media/images/origin/Fmq_Uf_GEOQ_8_LWH_5_YQ_Px472_3_e6336108b4.png)
Rosół może być gotowany na kurczaku, a bulion drobiowy stanowi podstawę wielu dań. Poniżej prosty przepis z nutką szaleństwa: Na początku mięso umieszczamy w garnku z zimną wodą. Całość podgrzewamy na małym ogniu razem z czosnkiem, zielem angielskim, pieprzem i liśćmi laurowymi przez około 40 minut. W tym czasie zbieramy z powierzchni wywaru szumowiny. Do garnka dodajemy obrane warzywa i opaloną cebulę. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu przez kolejne 40 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe przyprawy. Wszystko powinniśmy gotować jeszcze przez minimum 30 minut.
Slajd 2 z 7
![ćwiartki kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/6g_J_Ab_Fz_Pz_SI_Rqt76_V_Buo_SW_Projekt_bez_tytulu_2021_09_06_T141450_527_1f50193910.jpg)
W wielu domach kurczak jest jednym z podstawowych mięs.
Slajd 3 z 7
![pilne-1616323242](https://images.iberion.media/images/origin/ZMF_8_WH_Qm6_F_Yhm_Ud_N_Hs2lm_pilne_1616323242_90a501eec9.jpg)
Gotowanie to niebezpiecznie zajęcie i nie wolno o tym zapominać. Przejdź dalej, żeby poznać większość
Slajd 4 z 7
![ser-krojenie](https://images.iberion.media/images/origin/5uaa_M1cd_K9pj_Jy_Hw0j2_Fwn_ser_krojenie_7135edce42.jpg)
Dobry nóż w kuchni to podstawa. Natomiast wszelkiego rodzaju urządzenia do rozdrabniania składników również mogą stanowić zagrożenie.
Slajd 5 z 7
![Frytki - co zrobić z olejem po nich?](https://images.iberion.media/images/origin/3_V_Ug7_T4_Ek_J2wt_P_Oda_JUPUW_potatos_723335_1920_1617976017_36dac6e226.jpg)
W kuchni łatwo się poparzyć.
Slajd 6 z 7
![ważne](https://images.iberion.media/images/origin/585ia_EHJ_Ui_G_Pp2_Ez57k_Q0_U_wazne_grafika_d6b03def7d.jpg)
Wiele osób skupiając się na bezpiecznej pracy zapomina zupełnie o największym zagrożeniu. Przejdź do następnego slajdu, żeby sprawdzić czy ty też popełniasz ten błąd.
Slajd 7 z 7
![surgery-79584-1920-1609185848](https://images.iberion.media/images/origin/1o_Orjpbi_IW_Nfpgp_ZU_Kwf_UG_surgery_79584_1920_1609185848_d08b9c8807.webp)
Zakażenie salmonellą stanowi bardzo poważne zagrożenie dla życia. Dlatego przygotowując posiłki bezwzględnie trzeba utrzymywać higienę i za żadne skarby nie można kroić surowego kurczaka oraz warzyw tym samym nożem. Niestety wielu Polaków bagatelizuje to zagrożenie co niesie za sobą brzemienne skutki.