Jak zrobić idealny barszcz ukraiński?
Barszcz ukraiński: dla kogo?
Barszcz ukraiński to smaczna i pożywna zupa dla niemal każdego. Ma ładny kolor, jest smaczna i zdrowa – opiera się na bogatym bukiecie warzyw z dodatkiem ziół i przypraw.
Ponieważ bulion przygotowuje się najczęściej na mięsie, barszcz ukraiński nie jest z reguły zupą wegetariańską, choć i na to są sposoby. Przepis na bulion można zmienić tak, by nie zawierał mięsa. Wystarczy odjąć mięso, dodać więcej warzyw i sos sojowy, i problem rozwiązany.
Barszcz ukraiński: na jaką okazję?
Barszcz ukraiński to klasyczna, tradycyjna zupa, nadająca się świetnie na obiad lub nieco bardziej uroczystą kolację. Zmieniając skład i proporcje warzyw, możemy łatwo dopasować barszcz ukraiński do gustów własnych i naszych najbliższych.
Barszcz ukraiński: ile kalorii?
Barszcz ukraiński to zupa smaczna i dość lekka, oparta o warzywa. Osoby dbające o linię powinny odpuścić sobie kwaśną śmietanę, zwyczajowo serwowaną do barszczu. Masło do smażenia można zastąpić olejem roślinnym.
Barszcz ukraiński: trudność
Barszcz ukraiński to zupa dość łatwa w przygotowaniu, choć bogactwo smaku zawdzięcza wielu składnikom, które trzeba zgromadzić. Samo przygotowanie zupy to w zasadzie siekanie warzyw i doprawianie gotujących się składników.