Smakosze.pl Przepisy Błyskawiczna fasolka po bretońsku: pomidorowa magia
Pixabay.com

Błyskawiczna fasolka po bretońsku: pomidorowa magia

25 marca 2022
Autor tekstu: Hoff Emil

Błyskawiczna fasolka po bretońsku: pomidorowy szał

Błyskawiczna fasolka po bretońsku to szybkie i łatwe do przygotowania danie na bazie fasoli, kiełbasy i pomidorów w aż trzech postaciach: z puszki, w koncentracie i świeżych, obranych po sparzeniu wrzątkiem. Danie jest sycące, ale nie ciężkie, przesiąknięte smakiem pomidorów i zapachem ziół. Swoboda w dobieraniu i dozowaniu przypraw sprawia, że każdy może łatwo dostosować przepis do swoich własnych gustów i upodobań.

Nie należy martwić się tym, że fasolka po bretońsku wcale nie nie pochodzi z Bretanii. Francuzi nie wiedzą, co tracą.

Błyskawiczna fasolka po bretońsku: dla kogo?

Błyskawiczna fasolka po bretońsku to danie dla amatorów kiełbasy, fasoli i pomidorów, którzy nie lubią skomplikowanych posiłków i spędzania całych godzin w kuchni. Błyskawiczna fasolka po bretońsku da Ci siłę, witaminy i moc smaku po zaledwie 30 minutach przygotowania.

Błyskawiczna fasolka po bretońsku: na jaką okazję?

Błyskawiczna fasolka po bretońsku to smaczny, sycący i zdrowy obiad, oparty na mięsie i warzywach, o bogatym pomidorowym smaku, lekko pikantny, z aromatem majeranku. Danie nada się też na lunch w pracy.

Błyskawiczna fasolka po bretońsku: ile kalorii?

Błyskawiczna fasolka po bretońsku to danie sycące, dające dużo siły i energii. Wszystko dzięki kiełbasie i fasoli. Osoby dbające o linię nie powinny przesadzać z błyskawiczną fasolką po bretońsku, ale nie dajmy się zwariować – zwykła porcja to smaczny i zdrowy obiad bez zbędnego tłuszczu czy cukru.

Obserwuj nas w
autor
Hoff Emil

Autor tekstów

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy