Smakosze.pl Przepisy Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: zapiekanka z kopytek
Pixabay.com

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: zapiekanka z kopytek

25 marca 2022
Autor tekstu: Hoff Emil

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: moc klusek

Gnocchi to włoskie kluski typu kopytka z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Podaje się je zazwyczaj z sosem pomidorowym.

W tym przepisie do gnocchi dodajemy jeszcze ser i warzywa, a wszystko zapiekamy, tworząc pyszny i pożywny obiad.

Dołączamy instrukcję zrobienia domowych klusek gnocchi, ale można też zastąpić je kupnymi kopytkami lub nawet makaronem al dente.

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: na jaką okazję?

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą to świetny pomysł na obiad dla rodziny. Potrawa wygląda apetycznie, pachnie zachęcająco, świetnie smakuje i daje siłę do pracy czy nauki.

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: ile kalorii?

Jedna porcja gnocchi zapiekanych z warzywami i mozzarellą zawiera nieco ponad 350 kcal. To zdrowy i pożywny obiad. Osoby na ścisłej diecie muszą jednak rozważyć, czy wolno im jeść danie z dużą ilością sera i ziemniaczanych klusek.

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą: trudność

Gnocchi zapiekane z warzywami i mozzarellą to danie w sumie dość łatwe do zrobienia, choć wymaga skoordynowania czynności i wykonaniu kolejno kilku elementów: klusek, sosu, warzyw i zapiekanki.

Obserwuj nas w
autor
Hoff Emil

Autor tekstów

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy