Koreczki Caprese - przekąska na imprezę
25 marca 2022
Autor tekstu:
Dzięciołowska Marcelina
Koreczki Caprese - składniki
Składniki:
-
2 kromki pieczywa tostowego,
-
1 opakowanie (250 g) pomidorków cherry,
-
1 opakowanie (250 g) mini mozzarelli,
-
patyczki do szaszłyków,
-
kilka listków świeżej bazylii.
Sos:
-
2 łyżki oliwy z oliwek,
-
szczypta soli i pieprzu,
-
1 łyżeczka soku z cytryny.
Przygotowanie koreczków Caprese
Opiecz chleb w tosterze i pokrój w kostkę. Można go również natrzeć połową ząbku czosnku i polać oliwą.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, połówki nadziej na grzance, następnie dodaj liście bazylii, malutki kawałek sera mozzarella i przykryj pozostałymi połówkami pomidorów.
Ułóż na talerzu, przed podaniem skrop sosem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny.
Gotowe. Smacznego!