Kurczak w sosie z gorgonzoli: prosty przepis na smaczny obiad
Kurczak w sosie z gorgonzoli: dla kogo?
Kurczak w sosie z gorgonzoli to danie dla osób, które lubią zjeść porządny, treściwy obiad, ale nie przepadają za spędzaniem długiego czasu w kuchni, mieszaniem wielu składników i żonglowaniem garnkami. Dla takich osób kurczak w sosie z gorgonzoli to idealny wybór: jest prosty i szybki w przygotowaniu, a wszystkie składniki łatwo dostać w każdym większym sklepie spożywczym.
Prezentujemy prosty przepis na kurczaka w sosie z gorgonzoli, szybki i bez udziwnień.
Kurczak w sosie z gorgonzoli: na jaką okazję?
Kurczak w sosie z gorgonzoli to świetny pomysł na szybki i łatwy do przygotowania obiad, bardzo smaczny, aromatyczny, o ciekawej mięsno-serowej fakturze. Odpowiednio przyozdobione danie nada się także na romantyczną kolację lub większą rodzinną uroczystość.
Kurczak w sosie z gorgonzoli: ile kalorii?
Kurczak w sosie z gorgonzoli to sycące danie – w końcu zawiera sporo mięsa, śmietankę i ser. Obiad jednak powinien sycić. Poza tym nie dajmy się zwariować – jeśli wybierzemy odpowiednie mięso, guziki nam nie wystrzelą, a jeśli zamienimy śmietankę na jogurt naturalny, to już właściwie jemy dietetycznie (tak jakby prawie nieomal).
Kurczak w sosie z gorgonzoli: trudność
Kurczak w sosie z gorgonzoli to potrawa łatwa do przygotowania. Wystarczy kroić mięso i mieszać składniki. Nie czekają nas żadne pułapki w rodzaju gotowania oddzielnego bulionu, obierania dziwacznych owoców, czekania przez całą noc na ciasto czy sos. Wpadamy do kuchni, robimy i po kwadransie lub dwóch zajadamy smaczny obiad.