Majonez do zadań specjalnych
Myślisz, że o zastosowaniu majonezu wiesz już wszystko? Przetestuj majonez w kilku wariantach, a odkryjesz, że to założenie musisz ponownie rozważyć. Majonez wysokiej jakości sprawi, że odkryjesz zupełnie nowe oblicze tego sosu. Dopełnisz nim nie tylko zimne i wytrawne dania, ale też potrawy na ciepło czy desery.
Wiele możliwości w jednym słoiczku
Większości z nas majonez kojarzy się z dodatkiem do kanapek czy jajek. To standardowe zastosowanie tego jajecznego sosu, ale zdecydowanie niejedyne. Jego możliwości mogą być inspiracją do poszukiwania nowych, kulinarnych wyzwań. Dobrej jakości majonez nie rozwarstwia się w wysokich temperaturach, dlatego świetnie nadaje się do smażenia i zapiekania na słodko lub słono .
Nadal Cię nie przekonaliśmy? Dodaj majonez do ulubionego sernika, a kremowość jego masy przerośnie Twoje oczekiwania. Dodatek majonezu sprawia, że ciasto łatwo się miesza i zyskuje jednolitą konsystencję, dzięki czemu smakuje wyśmienicie. Z powodzeniem wykorzystasz majonez także jako dodatek do faworków, świątecznych pierniczków i innych pyszności. Sprawdź, a poczujesz różnicę.
Pizza to zawsze dobry pomysł na spotkanie z przyjaciółmi. Posmarowanie gotowego kawałka majonezem pewnie Cię nie zdziwi, ale co powiesz na użycie go jeszcze przed pieczeniem? Zaskocz znajomych, zastępując bazę pomidorową sosem na bazie majonezu z dodatkiem śmietany i sprasowanego czosnku. Dodaj przyprawy i wysmaruj nim ciasto. Skomponuj pizzę samodzielnie z ulubionych składników albo zainspiruj się przepisami. Jedno jest pewne – z sosem majonezowym pizza nie będzie nudna.
Majonez do sałatek i przekąsek
Najróżniejsze sosy to niezbędnik w codziennej i świątecznej kuchni. Odpowiednie składniki majonezu sprawiają, że dodanie do potraw, wydobywa smak każdego dania. Kreatywne wykorzystanie nowych, majonezowych możliwości nie zaprzecza tym sprawdzonym, dlatego podczas zbliżających się świąt Wielkanocnych nie zapomnij o tradycyjnym przeznaczeniu majonezu. W polskiej kuchni od lat jest on wykorzystywany do sałatek – jarzynowa jest tego najlepszym przykładem. Z dodatkiem majonezu przygotujesz też doskonałe sosy i dipy na co dzień: połącz sos ze szpinakiem, ziołami czy czosnkiem, a zyskasz świetne uzupełnienie do świeżych warzyw lub domowych frytek.
Majonez Napoleoński Mosso – niezbędnik każdej kuchni
Majonez Napoleoński Mosso to połączenie prostych składników : żółtek jaj z olejem rzepakowym i musztardą (oba te składniki są własnej produkcji). Ich odpowiedni dobór ma ogromne znaczenie dla jego smaku i aromatu. Majonez Mosso wyróżnia się spośród innych przyjemnym jajecznym smakiem oraz lekkim posmakiem musztardy. A to wszystko bez nadmiernej kwasowości.
Doskonały smak to efekt wykorzystania najwyższej jakości produktów, takich jak olej pierwszego tłoczenia z polskich nasion rzepaku, wolnych od GMO. Tłuszcz pozyskiwany jest wyłącznie metodą tłoczenia, dzięki czemu jest bezpieczny dla ludzkiego organizmu, a proces jego powstawania nie przyczynia się do zanieczyszczenia środowiska.
Sekret majonezu Mosso
Choć podstawowe zastosowania majonezu znane są wszystkim, zapiekanie go w mięsie lub w ciastach to szansa na odkrycie nowego smaku w tradycyjnych potrawach. Majonez Napoleoński Mosso to idealne rozwiązanie dla wszystkich osób, które chcą poeksperymentować w kuchni, jednocześnie dbając o zdrowe odżywianie. Majonez Napoleoński zachwyca wyjątkowym smakiem bez szkodliwych izomerów trans.