Makaron ryżowy z krewetkami: owoce morza prosto z patelni
Makaron ryżowy z krewetkami: dla kogo?
Makaron ryżowy z krewetkami to danie fit, łatwe w przygotowaniu, które w dodatku nie zajmuje wiele czasu. Nada się dla każdego, kto lubi owoce morza, i dla tego, kto nie lubi – może wreszcie przekona się do krewetek.
Siła makaronu ryżowego z krewetkami tkwi w różnorodności smaków, jakie oferuje to danie. To połączenie pikantnych papryczek, słonawych krewetek, gorzkawych ziół, kwaśnej soi i słodkiego cukru. Każdy znajdzie to coś dla siebie.
Makaron ryżowy z krewetkami: na jaką okazję?
Makaron ryżowy z krewetkami wspaniale smakuje, a do tego pachnie interesująco i wygląda bardzo apetycznie. Nada się jako zdrowy i lekki obiad, można też zaserwować go na romantyczną kolację – partnerka lub partner z pewnością doceni, że dbamy o jego/jej linię i zdrowie. Makaron ryżowy z krewetkami z pewnością ładniej mówi „Kocham cię” niż np. pyzy z mięsem.
Makaron ryżowy z krewetkami: ile kalorii?
Makaron ryżowy z krewetkami to pyszne i lekkie danie, a do tego bardzo zdrowe – jak to bywa z jedzeniem opartym o owoce morza. Mięso krewetek jest smaczne, miękkie i lekkie, nie zawiera zbędnego tłuszczu. Przyprawy z kolei ułatwiają trawienie. Można jeść bez obaw o linię, oczywiście z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Makaron ryżowy z krewetkami: trudność
Makaron ryżowy z krewetkami to danie łatwe do zrobienia. Nie wymaga obsługi skomplikowanych urządzeń kuchennych ani znajomości tajników chemii organicznej. Oczyszczenie krewetek nie jest skomplikowane, a można też kupić już oczyszczone, gotowe do wrzucenia na patelnię.