Smakosze.pl Przepisy Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: alternatywa dla piernika
Canva.com

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: alternatywa dla piernika

25 marca 2022
Autor tekstu: Hoff Emil

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: dla kogo?

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym to piękne, pyszne i pachnące ciasto dla każdego, kto lubi słodycze i nie boi się przyjąć na klatę paru kalorii. Dzieci się w nim zakochają, ale i dorosłym przypadnie do gustu.

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: na jaką okazję?

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym to pyszne ciasto o piernikowym aromacie. Pasuje jak ulał jako poczęstunek w okresie Bożego Narodzenia, ciasto urodzinowe czy z jakiejkolwiek innej okazji.

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: ile kalorii?

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym to danie, które ma sprawiać przyjemność. Jest pełen kalorii i taki ma być. Nie trzeba jednak odmawiać sobie pysznej, aromatycznej przyjemności. Możemy zjeść kawałek czy dwa, a następnego dnia poćwiczyć, np. pobiegać. Gdy zdziwieni sąsiedzi spytają, gdzie tak pędzimy, możemy odpowiedzieć, że to bieg po sernik kajmakowy ze spodem korzennym.

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym: trudność

Sernik kajmakowy ze spodem korzennym to wypiek dość prosty do wykonania, o ile wiemy, jak obsługiwać piekarnik, mikser i blender, mamy cierpliwość do mieszania składników i silną wolę, by nie wyjeść całego kajmaku, nim trafi na sernik.

Obserwuj nas w
autor
Hoff Emil

Autor tekstów

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy