Te faszerowane jajka to przebój wielkanocnego stołu. Zdobią i pysznie smakują

Jajka na Wielkanoc to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Występują w różnej postaci, a tą najbardziej znaną są jajka faszerowane. W tym roku przygotuj je według prostego przepisu, a będziesz mieć pewność, że będą smaczne i zachwycą każdego.
Najlepsze danie na Wielkanoc
Dania przygotowane na Wielkanoc powinny zachwycać nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Powinny być również kolorowe i już z daleka kusić gości. Warto pamiętać, że znaczna część ludzkości jest wzrokowcami, więc prezencja potraw ma niebagatelne znacznie. Ponadto potrawy muszą składać się także ze składników, które z tym świętem są kojarzone.
Z tego też powodu wiele dań zawiera jajka. Składnik ten znajduje się więc w zupach, sałatkach, a nawet w pieczeniach. Od dawna jednak wiadomo, że najlepiej smakują w wersji faszerowanej, czyli z dodatkami w postaci majonezu oraz innych składników. Dysponujemy przepisem, dzięki któremu to danie smakuje jeszcze lepiej. Poznaj go, a prawdopodobnie już nigdy nie zrobisz ich inaczej.

Faszerowane jajka
Jajka z tego przepisu są godne polecenia ze względu na doskonały smak. Zawdzięczyć go można farszowi. Powstaje z rzodkiewek, majonezu, musztardy oraz przypraw. Oprócz nich potrzebny będzie również szczypior oraz – co oczywiste – jajka. Składników nie ma wiele, a to oznacza, że faszerowane jajka można przygotować tanio i bardzo szybko. Proporcje poszczególnych produktów umieściliśmy poniżej.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 6 jajek
- 20 g musztardy
- 50 g majonezu
- 4 rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- pieprz
- sól

Przepis na faszerowane jajka
Przygotowanie wielkanocnego przysmaku rozpocznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie obierz je ze skorupki i przekrój wzdłuż dłuższego boku na pół. Wyciągnij z nich żółtka, a biała ułóż je na szerokim talerzu lub półmisku.
Do miski przełóż żółtka i dodaj do nich majonez oraz musztardę. Dopraw pieprzem oraz solą. Składniki wymieszaj na jednolity farsz. Przełóż go do rękawa cukierniczego, a następnie nafaszeruj nim jajka.
Umyty szczypior oraz rzodkiewkę umyj i drobno pokrój. Na wierzchu jajek na przemiennie ułóż rzodkiewkę oraz szczypior. Gotowe jajka podaj na Wielkanoc.
Niedawno informowaliśmy o tym, czym różnią się jajka z brązową skorupką od tych z białą, a także wskazywaliśmy, z jakim problemem mierzą się Amerykanie.






































