Tarta sernikowa z brzoskwiniami

Tarta sernikowa z brzoskwiniami
Kruche ciasto, puszysty, delikatny ser i brzoskwinie.. poznaj przepis na wyśmienitą tartę serową z owocami!
Na początku przygotuj spód do ciasta. W tym celu potrzebujesz:130 g mąki,50 g cukru,80 g zimnego masłajajko
Masło pokrój na kawałki. Do miski wsyp mąkę, cukier, dodaj jajko i mieszaj do momentu połączenia się składników.Z ciasta zrób kulę, owiń folią do pieczenia i wstaw do lodówki na godzinę.Następnie ciasto rozwałkuj i przełóż na formę do tarty w taki sposób, aby ciasto sięgało jej brzegów. Resztę odetnij.Na ciasto wsyp suchy ryż i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz 15 minut.Ryż jest obciążeniem, dzięki któremu ciasto nie wybrzuszy się podczas pieczenia.Po 15 minutach odsyp ryż z formy i ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut.Gotowe ciasto odstaw do przestygnięcia.
Teraz przygotuj masę serową
Do przygotowania masy serowej potrzebujesz:500 g twarogu,50 g cukru,jajko,budyń waniliowy
Dodatkowo:8 brzoskwiń z puszki,garść malin (opcjonalnie)
Twaróg, cukier i jajko dokładnie wymieszaj. Dodaj budyń waniliowy. Możesz dodać również odrobinę soku z brzoskwiń z puszki.Brzoskwinie odsącz i pokrój w plastry.
Gotową masę serową wyłóż na przestudzone ciasto. Następnie poukładaj pokrojone brzoskwinie. Na samą górę możesz również dodać maliny.Formę wstaw do piekarnika. Piecz pół godziny w temperaturze 180 stopni.
undefined



































