Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: dla kogo?
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym na pewno ucieszy każdego amatora słodkości. Jest pyszny, ale nie za słodki, upakowany owocami, które zresztą możemy w przepisie łatwo podmienić na inne, wygląda spektakularnie i ma przyjemny, delikatny zapach rumu.
Prezentujemy prosty przepis na tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym w wariancie bezglutenowym - na mące ryżowej.
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: na jaką okazję?
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym to pyszny poczęstunek o atrakcyjnym wyglądzie. Uświetni każde przyjęcie, urodziny, rodzinny zjazd, nada się też na podwieczorek-niespodziankę bez okazji.
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: trudność
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym to poczęstunek zasadniczo prosty do przygotowania, choć wymaga wykonania kilku osobnych elementów i zmontowania z nich tortu. Na szczęście żaden element nie jest trudny do zrobienia, choć dobra organizacja pracy jest wskazana.
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: czas na przygotowanie
Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym przygotowuje się dość szybko, o ile wcześniej zbierzemy wszystkie składniki i przybory oraz dobrze zorganizujemy sobie pracę. Polewę, krem i nasączenie możemy przygotować, kiedy biszkopt się studzi. Całe pichcenie nie powinno zająć dłużej niż ok. 3 godziny, choć gotowy tort powinien jeszcze się schłodzić w lodówce, w miarę możliwości przez całą noc.