Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym
Hoff Emil
Hoff Emil 25.03.2022 22:46

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym
pixabay.com

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: dla kogo?

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym na pewno ucieszy każdego amatora słodkości. Jest pyszny, ale nie za słodki, upakowany owocami, które zresztą możemy w przepisie łatwo podmienić na inne, wygląda spektakularnie i ma przyjemny, delikatny zapach rumu.

Prezentujemy prosty przepis na tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym w wariancie bezglutenowym - na mące ryżowej.

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: na jaką okazję?

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym to pyszny poczęstunek o atrakcyjnym wyglądzie. Uświetni każde przyjęcie, urodziny, rodzinny zjazd, nada się też na podwieczorek-niespodziankę bez okazji.

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: trudność

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym to poczęstunek zasadniczo prosty do przygotowania, choć wymaga wykonania kilku osobnych elementów i zmontowania z nich tortu. Na szczęście żaden element nie jest trudny do zrobienia, choć dobra organizacja pracy jest wskazana.

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym: czas na przygotowanie

Tort czekoladowo-malinowy z kremem kokosowym przygotowuje się dość szybko, o ile wcześniej zbierzemy wszystkie składniki i przybory oraz dobrze zorganizujemy sobie pracę. Polewę, krem i nasączenie możemy przygotować, kiedy biszkopt się studzi. Całe pichcenie nie powinno zająć dłużej niż ok. 3 godziny, choć gotowy tort powinien jeszcze się schłodzić w lodówce, w miarę możliwości przez całą noc.

Tagi: