Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

owoce i warzywa
To najzdrowszy owoc świata, a ludzie nie mają o tym pojęcia. Trudno w 1 zdaniu wymienić wszystkie jego zalety
marynowana cebula
Kroję drobno cebulę i daję do niej cytrynę. Wszyscy pukali się w głowę, teraz robią tak samo
pasztet z cukinii
Ten pasztet smakuje lepiej niż z delikatesów. W głowie się nie mieści, z czego jest zrobiony
biszkopty zalewane masą
Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
drylowanie wiśni agrafką
Weź agrafkę i wbij w wiśnie. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
rozkrajanie arbuza
Strzelczyk kupił arbuza w sklepie. Przekroił go na pół i zamarł, teraz ostrzega wszystkich
danie w papierze do pieczenia
Zawijam wszystko w papier do pieczenia i wrzucam na patelnię. Ten obiad to hit w moim domu
Magda Gessler
Gessler szczerze o swoim wieku, tego nikt się nie spodziewał. „Lubię wprowadzać w błąd”
fasolka szparagowa
Ten sposób na fasolkę szparagową znam od babci. Sekret całego smaku tkwi w 1 dodatku
mięso mielone
Zetrzyj i dodaj do masy na mielone. Kotlety wyjdą soczyste, jak nigdy wcześniej
książulo
Młody chłopak dziękuje youtuberowi za uratowanie biznesu rodziców. „Pierwszy raz jedziemy na wakacje"
sztuczka kuchenna
Biorę końcówkę blendera i owijam ją folią. Żałuję, że poznałam to dopiero teraz
jajecznica
Dziadek zawsze dodawał do jajecznicy te 2 składniki. Jej smak uwielbiam do dziś
zupa na odchudzanie
Odkąd jem tę zupę, schudłam już 5 kg. Jest skuteczna, a do tego smakuje doskonale
ogórki
Żadne kiszone, żadne musztardowe. Najlepsze ogórki wychodzą w tej zalewie
jajka w sosie
Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
domowe przetwory
To powszechny błąd przy robieniu przetworów. Przez niego nadają się tylko do wyrzucenia
Magda Gessler
Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"
szybki sernik na herbatnikach
Rodzina bez przerwy prosi mnie o ten sernik. Na szczęście robię go błyskawicznie, zawsze się udaje
szynka pieczona
Szynka z piekarnika to specjalność mojej mamy. Wszyscy czekamy na ten obiad co niedzielę
młoda kapusta
Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustę. Ta zasmażana nie ma do niej startu
sałatka
Tę sałatkę latem robię cały czas. Każdy, kto jej spróbuje zakochuje się w tym smaku
ciasto z jabłkami
Pokrój jabłka, włóż do foremki i zalej ciastem. Taki deser robię w każdy weekend
rosół
Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
deser
Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
ciasto
Ułóż ciasto na blasze i zrób wgłębienia szklanką. Bułki i chleb z piekarni mogą się przy tym schować
placki ziemniaczane
Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować
cukinia
Zetrzyj cukinię na tarce i wymieszaj z kilkoma dodatkami. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
owoce i warzywa
Katarzyna Rachańska To najzdrowszy owoc świata, a ludzie nie mają o tym pojęcia. Trudno w 1 zdaniu wymienić wszystkie jego zalety
Czytaj więcej >
marynowana cebula
Katarzyna Rachańska Kroję drobno cebulę i daję do niej cytrynę. Wszyscy pukali się w głowę, teraz robią tak samo
Czytaj więcej >
pasztet z cukinii
Maciej Jurczyk Ten pasztet smakuje lepiej niż z delikatesów. W głowie się nie mieści, z czego jest zrobiony
Czytaj więcej >
biszkopty zalewane masą
Maciej Jurczyk Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
Czytaj więcej >
drylowanie wiśni agrafką
Maciej Jurczyk Weź agrafkę i wbij w wiśnie. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
rozkrajanie arbuza
Maciej Jurczyk Strzelczyk kupił arbuza w sklepie. Przekroił go na pół i zamarł, teraz ostrzega wszystkich
Czytaj więcej >
danie w papierze do pieczenia
Maciej Jurczyk Zawijam wszystko w papier do pieczenia i wrzucam na patelnię. Ten obiad to hit w moim domu
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Maciej Jurczyk Gessler szczerze o swoim wieku, tego nikt się nie spodziewał. „Lubię wprowadzać w błąd”
Czytaj więcej >
fasolka szparagowa
Katarzyna Rachańska Ten sposób na fasolkę szparagową znam od babci. Sekret całego smaku tkwi w 1 dodatku
Czytaj więcej >
mięso mielone
Katarzyna Rachańska Zetrzyj i dodaj do masy na mielone. Kotlety wyjdą soczyste, jak nigdy wcześniej
Czytaj więcej >
książulo
Katarzyna Rachańska Młody chłopak dziękuje youtuberowi za uratowanie biznesu rodziców. „Pierwszy raz jedziemy na wakacje"
Czytaj więcej >
sztuczka kuchenna
Katarzyna Rachańska Biorę końcówkę blendera i owijam ją folią. Żałuję, że poznałam to dopiero teraz
Czytaj więcej >
jajecznica
Katarzyna Rachańska Dziadek zawsze dodawał do jajecznicy te 2 składniki. Jej smak uwielbiam do dziś
Czytaj więcej >
zupa na odchudzanie
Katarzyna Rachańska Odkąd jem tę zupę, schudłam już 5 kg. Jest skuteczna, a do tego smakuje doskonale
Czytaj więcej >
ogórki
Katarzyna Rachańska Żadne kiszone, żadne musztardowe. Najlepsze ogórki wychodzą w tej zalewie
Czytaj więcej >
jajka w sosie
Maciej Jurczyk Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
Czytaj więcej >
domowe przetwory
Katarzyna Rachańska To powszechny błąd przy robieniu przetworów. Przez niego nadają się tylko do wyrzucenia
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Katarzyna Rachańska Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"
Czytaj więcej >
szybki sernik na herbatnikach
Katarzyna Rachańska Rodzina bez przerwy prosi mnie o ten sernik. Na szczęście robię go błyskawicznie, zawsze się udaje
Czytaj więcej >
szynka pieczona
Katarzyna Rachańska Szynka z piekarnika to specjalność mojej mamy. Wszyscy czekamy na ten obiad co niedzielę
Czytaj więcej >
młoda kapusta
Maciej Jurczyk Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustę. Ta zasmażana nie ma do niej startu
Czytaj więcej >
sałatka
Maciej Jurczyk Tę sałatkę latem robię cały czas. Każdy, kto jej spróbuje zakochuje się w tym smaku
Czytaj więcej >
ciasto z jabłkami
Katarzyna Rachańska Pokrój jabłka, włóż do foremki i zalej ciastem. Taki deser robię w każdy weekend
Czytaj więcej >
rosół
Monika Dec Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Ułóż ciasto na blasze i zrób wgłębienia szklanką. Bułki i chleb z piekarni mogą się przy tym schować
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Katarzyna Rachańska Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować
Czytaj więcej >
cukinia
Katarzyna Rachańska Zetrzyj cukinię na tarce i wymieszaj z kilkoma dodatkami. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Czytaj więcej >
owoce i warzywa
To najzdrowszy owoc świata, a ludzie nie mają o tym pojęcia. Trudno w 1 zdaniu wymienić wszystkie jego zalety
marynowana cebula
Kroję drobno cebulę i daję do niej cytrynę. Wszyscy pukali się w głowę, teraz robią tak samo
pasztet z cukinii
Ten pasztet smakuje lepiej niż z delikatesów. W głowie się nie mieści, z czego jest zrobiony
biszkopty zalewane masą
Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
drylowanie wiśni agrafką
Weź agrafkę i wbij w wiśnie. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
rozkrajanie arbuza
Strzelczyk kupił arbuza w sklepie. Przekroił go na pół i zamarł, teraz ostrzega wszystkich
danie w papierze do pieczenia
Zawijam wszystko w papier do pieczenia i wrzucam na patelnię. Ten obiad to hit w moim domu
Magda Gessler
Gessler szczerze o swoim wieku, tego nikt się nie spodziewał. „Lubię wprowadzać w błąd”
fasolka szparagowa
Ten sposób na fasolkę szparagową znam od babci. Sekret całego smaku tkwi w 1 dodatku
mięso mielone
Zetrzyj i dodaj do masy na mielone. Kotlety wyjdą soczyste, jak nigdy wcześniej
książulo
Młody chłopak dziękuje youtuberowi za uratowanie biznesu rodziców. „Pierwszy raz jedziemy na wakacje"
sztuczka kuchenna
Biorę końcówkę blendera i owijam ją folią. Żałuję, że poznałam to dopiero teraz
jajecznica
Dziadek zawsze dodawał do jajecznicy te 2 składniki. Jej smak uwielbiam do dziś
zupa na odchudzanie
Odkąd jem tę zupę, schudłam już 5 kg. Jest skuteczna, a do tego smakuje doskonale
ogórki
Żadne kiszone, żadne musztardowe. Najlepsze ogórki wychodzą w tej zalewie
jajka w sosie
Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
domowe przetwory
To powszechny błąd przy robieniu przetworów. Przez niego nadają się tylko do wyrzucenia
Magda Gessler
Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"
szybki sernik na herbatnikach
Rodzina bez przerwy prosi mnie o ten sernik. Na szczęście robię go błyskawicznie, zawsze się udaje
szynka pieczona
Szynka z piekarnika to specjalność mojej mamy. Wszyscy czekamy na ten obiad co niedzielę
młoda kapusta
Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustę. Ta zasmażana nie ma do niej startu
sałatka
Tę sałatkę latem robię cały czas. Każdy, kto jej spróbuje zakochuje się w tym smaku
ciasto z jabłkami
Pokrój jabłka, włóż do foremki i zalej ciastem. Taki deser robię w każdy weekend
rosół
Znajomy szef kuchni wlewa ocet do rosołu. Powód zachwyca i zaskakuje
deser
Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
ciasto
Ułóż ciasto na blasze i zrób wgłębienia szklanką. Bułki i chleb z piekarni mogą się przy tym schować
placki ziemniaczane
Ostatnio dodałam to do placów ziemniaczanych. Wyszły 100 razy lepiej, każdy powinien spróbować
cukinia
Zetrzyj cukinię na tarce i wymieszaj z kilkoma dodatkami. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie