Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

pierogi w miseczce
Dodaję do ciasta na pierogi nietypowy składnik. Są idealnie mięciutkie
słoiki z miodem
Polacy nagminnie popełniają ten błąd. Przez niego miód traci nie tylko smak
cukinia w plastrach
Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
rozbijanie jajka
Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
fasolka w garnku
Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
placki na patelni
Te placki smakują 100 razy lepiej od ziemniaczanych. Ważny jest 1 składnik
kotlety
Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
stołówka
Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
jeżyny
Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
szyld biedronki
W Biedronce kompletnie powariowali. Każdy może dostać 35 zł, trzeba się śpieszyć
układanie pomidorów na blasze
Pokrój pomidory i wyłóż na blasze do pieczenia. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
herbata
Zielarka zachwala wyjątkową herbatę. Ma działanie przeciwstarzeniowe
zupa kurukowa
Zwykła grzybowa może się schować, zupa z kurek bije ją na głowę. Najważniejszy jest ten dodatek
zalewanie biszkoptów ciastem
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
cukinia w zalewie
Ta marynowana cukinia to prawdziwy hit sezonu. Sekret smaku tkwi w zalewie
kotlet rzymski
Obtocz w panierce i wrzuć na patelnię. Kotlety rzymskie podaję na obiad co piątek
jagodzianka
Porównał jagodziankę od Gessler z innymi jagodziankami. W głowie się nie mieści, co o niej powiedział
lemoniada malinowa
Żadne cytryny, żadne ogórki. Najlepszą lemoniadę zrobisz z tych owoców
wiśnie w słoikach
Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
ryba
Ta ryba jest tańsza i zdrowsza, niż dorsz. Niestety Polacy wciąż ją pomijają
chłodnik
Łączę te składniki i zalewam maślanką. Nie znam lepszego przepisu na chłodnik
ciasto Adam i Ewa
Ciasto Adam i Ewa robię co kilka dni. To prawdziwy hit w moim domu
ogórki w słoiku
Zapomnij o kiszonych i małosolnych. Ogórki na zimę z ananasem biją je na głowę
gołąbki
Żadna kapusta. Latem zawijam gołąbki w te wyjątkowe liście
książulo i pizza
Książulo w ogniu krytyki internautów. „Ogólnie chaos straszny”
zapiekanka gyros
Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
sklep dino
Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
szklanka wody
Przenigdy nie sięgaj po taką wodę podczas upałów. Konsekwencje są opłakane
pierogi w miseczce
Przemysław Bociąga Dodaję do ciasta na pierogi nietypowy składnik. Są idealnie mięciutkie
Czytaj więcej >
słoiki z miodem
Maciej Jurczyk Polacy nagminnie popełniają ten błąd. Przez niego miód traci nie tylko smak
Czytaj więcej >
cukinia w plastrach
Przemysław Bociąga Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Czytaj więcej >
rozbijanie jajka
Maciej Jurczyk Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
Czytaj więcej >
fasolka w garnku
Przemysław Bociąga Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
Czytaj więcej >
placki na patelni
Przemysław Bociąga Te placki smakują 100 razy lepiej od ziemniaczanych. Ważny jest 1 składnik
Czytaj więcej >
kotlety
Katarzyna Rachańska Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
Czytaj więcej >
stołówka
Katarzyna Rachańska Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
Czytaj więcej >
jeżyny
Katarzyna Rachańska Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
Czytaj więcej >
szyld biedronki
Przemysław Bociąga W Biedronce kompletnie powariowali. Każdy może dostać 35 zł, trzeba się śpieszyć
Czytaj więcej >
układanie pomidorów na blasze
Przemysław Bociąga Pokrój pomidory i wyłóż na blasze do pieczenia. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
herbata
Katarzyna Rachańska Zielarka zachwala wyjątkową herbatę. Ma działanie przeciwstarzeniowe
Czytaj więcej >
zupa kurukowa
Maciej Jurczyk Zwykła grzybowa może się schować, zupa z kurek bije ją na głowę. Najważniejszy jest ten dodatek
Czytaj więcej >
zalewanie biszkoptów ciastem
Przemysław Bociąga Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
Czytaj więcej >
cukinia w zalewie
Katarzyna Rachańska Ta marynowana cukinia to prawdziwy hit sezonu. Sekret smaku tkwi w zalewie
Czytaj więcej >
kotlet rzymski
Katarzyna Rachańska Obtocz w panierce i wrzuć na patelnię. Kotlety rzymskie podaję na obiad co piątek
Czytaj więcej >
jagodzianka
Katarzyna Rachańska Porównał jagodziankę od Gessler z innymi jagodziankami. W głowie się nie mieści, co o niej powiedział
Czytaj więcej >
lemoniada malinowa
Katarzyna Rachańska Żadne cytryny, żadne ogórki. Najlepszą lemoniadę zrobisz z tych owoców
Czytaj więcej >
wiśnie w słoikach
Maciej Jurczyk Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
Czytaj więcej >
ryba
Katarzyna Rachańska Ta ryba jest tańsza i zdrowsza, niż dorsz. Niestety Polacy wciąż ją pomijają
Czytaj więcej >
chłodnik
Katarzyna Rachańska Łączę te składniki i zalewam maślanką. Nie znam lepszego przepisu na chłodnik
Czytaj więcej >
ciasto Adam i Ewa
Katarzyna Rachańska Ciasto Adam i Ewa robię co kilka dni. To prawdziwy hit w moim domu
Czytaj więcej >
ogórki w słoiku
Przemysław Bociąga Zapomnij o kiszonych i małosolnych. Ogórki na zimę z ananasem biją je na głowę
Czytaj więcej >
gołąbki
Przemysław Bociąga Żadna kapusta. Latem zawijam gołąbki w te wyjątkowe liście
Czytaj więcej >
książulo i pizza
Przemysław Bociąga Książulo w ogniu krytyki internautów. „Ogólnie chaos straszny”
Czytaj więcej >
zapiekanka gyros
Przemysław Bociąga Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
Czytaj więcej >
sklep dino
Przemysław Bociąga Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
Czytaj więcej >
szklanka wody
Przemysław Bociąga Przenigdy nie sięgaj po taką wodę podczas upałów. Konsekwencje są opłakane
Czytaj więcej >
pierogi w miseczce
Dodaję do ciasta na pierogi nietypowy składnik. Są idealnie mięciutkie
słoiki z miodem
Polacy nagminnie popełniają ten błąd. Przez niego miód traci nie tylko smak
cukinia w plastrach
Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
rozbijanie jajka
Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
fasolka w garnku
Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
placki na patelni
Te placki smakują 100 razy lepiej od ziemniaczanych. Ważny jest 1 składnik
kotlety
Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
stołówka
Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
jeżyny
Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
szyld biedronki
W Biedronce kompletnie powariowali. Każdy może dostać 35 zł, trzeba się śpieszyć
układanie pomidorów na blasze
Pokrój pomidory i wyłóż na blasze do pieczenia. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
herbata
Zielarka zachwala wyjątkową herbatę. Ma działanie przeciwstarzeniowe
zupa kurukowa
Zwykła grzybowa może się schować, zupa z kurek bije ją na głowę. Najważniejszy jest ten dodatek
zalewanie biszkoptów ciastem
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
cukinia w zalewie
Ta marynowana cukinia to prawdziwy hit sezonu. Sekret smaku tkwi w zalewie
kotlet rzymski
Obtocz w panierce i wrzuć na patelnię. Kotlety rzymskie podaję na obiad co piątek
jagodzianka
Porównał jagodziankę od Gessler z innymi jagodziankami. W głowie się nie mieści, co o niej powiedział
lemoniada malinowa
Żadne cytryny, żadne ogórki. Najlepszą lemoniadę zrobisz z tych owoców
wiśnie w słoikach
Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
ryba
Ta ryba jest tańsza i zdrowsza, niż dorsz. Niestety Polacy wciąż ją pomijają
chłodnik
Łączę te składniki i zalewam maślanką. Nie znam lepszego przepisu na chłodnik
ciasto Adam i Ewa
Ciasto Adam i Ewa robię co kilka dni. To prawdziwy hit w moim domu
ogórki w słoiku
Zapomnij o kiszonych i małosolnych. Ogórki na zimę z ananasem biją je na głowę
gołąbki
Żadna kapusta. Latem zawijam gołąbki w te wyjątkowe liście
książulo i pizza
Książulo w ogniu krytyki internautów. „Ogólnie chaos straszny”
zapiekanka gyros
Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
sklep dino
Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
szklanka wody
Przenigdy nie sięgaj po taką wodę podczas upałów. Konsekwencje są opłakane