Smakosze.pl Przepisy Ryba po węgiersku krok po kroku
Canva

Ryba po węgiersku krok po kroku

25 marca 2022
Autor tekstu: Hoff Emil

Ryba po węgiersku: dla kogo?

Ryba po węgiersku to smaczne, zdrowe i lekkie danie dla każdego. Rybę można wybrać dowolnie wedle własnego gustu, skład warzyw i przypraw też jest zresztą dość luźny i każdy może łatwo zmodyfikować przepis, tak by stworzyć swoją idealną rybę po węgiersku.

Ryba po węgiersku: na jaką okazję?

Ryba po węgiersku to znakomite danie obiadowe lub kolacyjne. Nadaje się świetnie do zaserwowania w okresach zwyczajowo bezmięsnych, np. na Wielkanoc. Można ją jednak pasteryzować i przechować w słoikach, co sprawia, że raz zrobiona ryba po węgiersku może towarzyszyć nam przez szereg dni, a nie tylko od święta.

Ryba po węgiersku: ile kalorii?

Ryba po węgiersku to danie lekkie i zdrowe, na bazie białego mięsa rybiego, pełne aromatycznych przypraw. Nie pozostawia uczucia przejedzenia ani ciężkości. Może stanowić stały element jadłospisu osób dbających o linię.

Ryba po węgiersku: trudność

Ryba po węgiersku to danie dość proste do zrobienia, łatwe do przechowywania i podawania.

Obserwuj nas w
autor
Hoff Emil

Autor tekstów

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy