Dlaczego warto dodać cebule do herbaty?
Cebula to warzywo, które niemal zawsze gości w naszym domu. Dodajemy je do zup, sałatek oraz potraw mięsnych. Co się stanie, gdy włożymy ją do herbaty? Okazuje się, że niepozorne warzywo ma niesamowite właściwości.
Dlaczego warto pić herbatę z cebulą?
Dlaczego warto włożyć cebulę do herbaty? Powody robią wrażenie. Okazuje się, że takie połączenie pozwoli nam pozbyć się niestrawności oraz problemów jelitowych. Warto ją wypić szczególnie po sytym posiłku.
Wywar jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu. Działa jak domowe lekarstwo, po które warto sięgnąć przy problemach żołądkowych . Pamiętaj jednak, że w przypadku ich nasilenia warto skonsultować się przede wszystkim z odpowiednim specjalistą. Artykuł nie zastąpi bowiem rzetelnej porady lekarskiej.
Poniżej tłumaczymy krok po kroku, w jaki sposób przygotować tę miksturę.
Przepis na herbatę z cebulą
Obierz cebulę i przekrój ją na cztery części. Umieść ją w filiżance nacięciem do góry i zalej ją wywarem z czarnej herbaty (ok. 200 ml naparu) Wyjmij herbatę po 15 minutach i ją wypij.
Należy sięgać po napar codziennie przed zaśnięciem. Chociaż napar ma ogromne korzyści zdrowotne, to niestety nie każdy powinien go pić. Jakie są przeciwskazania do sięgania po cebulę?
Przeciwskazania do jedzenia cebuli
Z jedzenia cebuli powinny zrezygnować osoby, które borykają się z problemami z wątrobą, nerkami oraz chorobami układu pokarmowego . Warzywo nie jest również wskazane wszystkim cierpiącym na niewydolność serca.