Smakosze.pl Przepisy Dolej 100 ml do ciasta na naleśniki. Będą aksamitne i pełne smaku, jak nigdy
Screen z filmu na kanale YouTube Smaczny.tv

Dolej 100 ml do ciasta na naleśniki. Będą aksamitne i pełne smaku, jak nigdy

12 lutego 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Mamy absolutny hit, jeśli chodzi o przepis na naleśniki. Sekretem ich ciasta jest dodatek gęstego, słodkiego mleka skondensowanego. Dzięki niemu otrzymujemy nie tylko idealną konsystencję, ale także doskonały smak potrawy. Zapomnij o innych sposobach.

Do przyrządzenia tych rewelacyjnych naleśników potrzebne jest zaledwie kilka produktów. Poza mlekiem skondensowanym są to same podstawowe składniki, jak mąka, jaja, woda gazowana i olej. Zmiksuj całość na gładką masę, usmaż i ciesz się wyjątkowo apetycznym daniem. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Przepis na najlepsze naleśniki z mlekiem skondensowanym

Składniki:

  • 100 ml mleka skondensowanego

  • ok. 1 szklanka dobrze ciepłej wody

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • ok. 1/2 szklanki zwykłego mleka

  • 2 jajka

  • 4 łyżki oleju

  • szczypta soli

Jak usmażyć doskonałe naleśniki z dodatkiem mleka skondensowanego?

Mleko skondensowane przełóż do miski i zmiksuj je z połową ciepłej wody. Potem dodaj jajka, olej, mąkę, zwykłe mleko, sól i resztę ciepłej wody.

Składniki na naleśniki wymieszaj za pomocą miksera . Otrzymana masa powinna być gładka i jednolita . Odstaw ciasto na bok na 15-20 minut, aby odpoczęło i zyskało odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedź je odrobiną wody lub zwykłego mleka.

Na średniej mocy palnika dobrze rozgrzej patelnię do smażenia naleśników . Następnie wylej na nią porcję ciasta i rozprowadź je równomiernie wykonując patelnią koliste ruchy . Naleśniki smaż na złocisty kolor z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami . Sprawdź jak usmażyć rewelacyjne naleśniki bez dodatku mąki . Obłędne pomarańczowe naleśniki Ani Starmach wprost uwodzą smakiem .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Smaczny.tv

Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy