Katarzyna Bosacka oceniła skład lodów Ekipa
Katarzyna Bosacka od lat w swoich programach ocenia składy popularnych produktów i uczy Polaków, na co należy zwracać uwagę podczas codziennych zakupów. Nikogo nie dziwi fakt, że gwiazda wzięła pod lupę lody Ekipa.
Bosacka o lodach Ekipa
Katarzyna Bosacka na swoim profilu na Facebooku napisała wprost, co myśli o bijących wszelkie rekordy popularności lodach Ekipa. Dziennikarka nie ma dobrych informacji, jej zdaniem skład smakołyku pozostawia wiele do życzenia.
Dziennikarce przede wszystkim nie podoba się fakt, że skład produktu jest bardzo długi. Liczy bowiem aż trzydzieści składników. Bosacka wypatrzyła wśród nich szkodliwy cukier, karagen E407, który nie powinien być podawany najmłodszym oraz zagęstniki i emulgatory .
Jedyną rzeczą, która spodobała się Bosackiej, są naturalne barwniki . Gwiazda nie uważa jednak, że produkt jest wart uwagi konsumentów. Dla naszego zdrowia zdecydowanie lepiej jest postawić na naturalne, domowe lody o lepszym składzie. Jednak, lody Ekipa są fenomenem, jakiego jeszcze nie było. Dlaczego cieszą się tak ogromną popularnością?
Fenomen lodów Ekipa
Lody Ekipa są efektem współpracy marki Koral z youtuberami z ekipy Friza. Produkt od samego początku bije rekordy popularności. Współpraca firmy z idolami nastolatków okazała się strzałem w dziesiątkę.
Lody były dostępne w Lidlu i Biedronce , jednak wyprzedały się niemal co do ostatniego egzemplarza już po pierwszym dniu ich sprzedaży, co jest absolutnym rekordem. Mało, który produkt cieszy się aż tak wielką popularnością.
Warto wspomnieć, że firma Koral zawsze współpracuje z czołowymi gwiazdami polskiego showbiznesu. Wcześniej jej lody reklamowali między innymi: Joanna Krupa, Maryla Rodowicz, Natasza Urbańska oraz Daniel Olbrychski.
Więcej na temat fenomenu lodów Ekipy dowiesz się z filmu dostępnego na kanale Świat Gwiazd.
Polecamy nasze inne artykuły. Niedawno pisaliśmy m.in. na temat larw, które Unia Europejska uznała za żywność oraz podawaliśmy przepis na niezapomnianą marchewkę z groszkiem .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: facebook/ @katarzynabosacka