Smakosze.pl Produkty Szczegóły wielkanocnej oferty delikatesów "U Fukiera"
Canva.com / Dar1930; Instagram / @magdagessler_official

Szczegóły wielkanocnej oferty delikatesów "U Fukiera"

20 marca 2021
Autor tekstu: Jakub Kossakowski

Magda Gessler uchodzi za prawdziwą ekspertkę z zakresu kulinariów. Jej przepisy niejednokrotnie przyprawiały nas o zachwyt. Restauratorka zarządza kilkoma lokalami, jednym z najważniejszych jest U Fukiera, który pełni również funkcję delikatesów.

Po ile Magda Gessler sprzedaje swój żurek?

Nie da się ukryć, że Magda Gessler zna się na kuchni jak mało kto. Jakiś czas temu przedstawialiśmy jej przepis na mazurek . Dziś przyjrzymy się bliżej ofercie delikatesów U Fukiera. Znajdziemy w nich wiele wybornych smakołyków.

Magda Gessler nie raz potwierdzała, że jakość musi swoje kosztować. Ceny za wielkanocne specjały są tego potwierdzeniem. Smakowity żurek od słynnej restauratorki kosztuje 45 zł za 900 ml. Można w nim znaleźć między innymi wyborne prawdziwki .

Magda Gessler podpisuje się swoim nazwiskiem pod produktami sprzedawanymi w delikatesach U Fukiera. Żurek przygotowano na bazie bulionu wołowo-warzywnego, domowego zakwasu oraz żeberek. Gości w nim także wiejska śmietana .

Jakie jeszcze produkty sprzedaje lokal, za który odpowiada Magda Gessler?

Wielkanoc nie może się obejść bez znakomitego pasztetu. Ostatnio przedstawialiśmy przepis na bezmięsny specjał . Magda Gessler w swoich delikatesach również sprzedaje wyborny pasztet. Za 500 g przyjdzie nam zapłacić 75 zł. Mięsny frykas przygotowano z dziczyzny .

(Canva.com / papkin)

Godna uwagi jest także biała kiełbasa. 500 g kosztuje 22 zł. Magda Gessler nie zapomniała o chrzanie. Dodatek do dań może być nasz 16 zł za 235 ml. Jednak to nie koniec wielkanocnych specjałów od gwiazdy Kuchennych Rewolucji.

Domownicy z pewnością będą zachwyceni, kiedy na stole pojawi się schab w galarecie po warszawsku. Porcja 200 g została wyceniona na 21 zł. Natomiast wiejski baleron wędzony o masie 500 g kosztuje 25,50 zł.

[ EMBED-19 ]

Magda Gessler radzi jak ugotować żurek

Bez wątpienia Magda Gessler jest prawdziwą skarbnica kulinarnej wiedzy. Przed Wielkanocą warto sięgnąć po kilka z jej wskazówek. W jednym z wywiadów restauratorka powiedziała, jak przygotować idealny żurek.

Zwracajmy uwagę na kwas, który dodajemy do żurku. Ma być prawdziwy, z żytniej mąki! I bardzo ważne, nasz żurek będzie pyszniejszy, jeśli nie dodamy do niego śmietany! Tego dnia żurek powinien być chudy, kwaśny, z dużą ilością majeranku i czosnku. Koniecznie musi to być dobrze zaparzona biała, wręcz szara, kiełbasa — powiedziała Magda Gessler w rozmowie z portalem Fakt, przytaczanej przez Party.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: U Fukiera; Party

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Jakub Kossakowski

Redaktor prowadzący serwisu Smakosze.pl. Fascynują mnie szeroko pojęte kulinaria. Istnieje wiele możliwości połączeń smakowych, tym samym podczas kuchennych poczynań nie ma miejsca na nudę. Chętnie opracowuję swoje własne przepisy na smakołyki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy