Muffinki czekoladowe z nadzieniem serowym

Muffinki czekoladowe z nadzieniem serowym
Muffinki z nadzieniem serowym na stałe zagościły w mojej kuchni. Są lekkie i bardzo puszyste, a ich przygotowanie zajmuje ok 45 minut.Poznaj przepis na przepyszne babeczki z delikatnym nadzieniem z twarożku, które podbiją serce każdego łasucha.
Przepis na muffinki czekoladowe z nadzieniem serowym
Aby przygotować ciasto na 12 muffinek, potrzebujesz:1,5 szklanki mąki pszennej,¾ szklanki cukru,⅓ szklanki kakao,½ szklanki wody,½ szklanki jogurtu naturalnego,⅓ szklanki oleju roślinnego,łyżeczka sody oczyszczonej,cukier puder do dekoracji.
Składniki na masę serową:130 g twarogu,łyżeczka mąki pszennej,jajko,2 łyżki cukru.
Na początku przygotuj nadzienie serowe, ponieważ gotowa masa musi postać w zamrażalniku.Twaróg rozgnieć z cukrem. Dodaj mąkę, jajko i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.Przełóż do zamrażalnika na 45 minut.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami, rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Mąkę wymieszaj z cukrem, kakao i sodą. Dodaj jogurt naturalny oraz olej i ponownie mieszaj łyżką do momentu połączenia się wszystkich składników.Następnie wyciągnij masę serową z zamrażalnika.
Do każdej papilotki na muffinkę kładź kolejno łyżkę masy czekoladowej, łyżeczkę nadzienia serowego, łyżkę masy czekoladowej.Piecz 25 minut.Gotowe muffinki posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



































