Lepsze niż tradycyjne, serowe pączki robi się w mniej niż 20 minut
Pączki uchodzą za smakołyk, który jest dosyć czasochłonny w przyrządzeniu. Okazuje się, że można zrobić je w bardzo prosty sposób. W tym roku warto postawić na pączki serowe, które przyprawią o ekscytację wszystkich wielbicieli łakoci.
Pączki w wyjątkowej odsłonie
Nie da się ukryć, że pączki są jednym z najczęściej zajadanych słodkich specjałów. Można je przygotować na rozmaite sposoby. Już wcześniej na naszym portalu przedstawialiśmy przepis na ten wyjątkowy smakołyk .
Niektórym osobom nie chce się czekać na to, aż pączki wyrosną. W takiej sytuacji warto wypróbować przepis, w którym ten etap jest zbędny. Pączki w takiej odsłonie robi się błyskawicznie. Wystarcza 20 minut .
Receptura na serowe pączki została zaprezentowana na stronie Przepisy Joli. Z pewnością przypadnie ona do gustu smakoszom, który lubią proste i pyszne specjały, które nie wymagają dużego nakładu pracy . Wiele osób uznaje pączki serowe za lepsze od tradycyjnych.
Pączki serowe przygotujemy ze składników, których znaczną część znajdziemy we własnej kuchni . Nic na tej liście nie powinno wywołać zaskoczenia. W jakie produkty musimy się zaopatrzyć, aby zrobić własne pączki w domowym zaciszu?
-
500 g zmielonego białego sera
-
500 g mąki
-
65 g cukru
-
4 jajka
-
15 ml wódki
-
45 g jogurtu
-
5 g proszku do pieczenia
-
5 sody
-
ulubione nadzienie
-
cukier puder lub lukier do dekoracji
-
olej lub smalec do smażenia
Jak przygotować serowe pączki?
Pączki w tym wydaniu nie powinny nikomu sprawić większych problemów. Na początku upewnijmy się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową . Jajka miksujemy z cukrem i wzbogacamy je o zmielony twaróg oraz wódkę.
Mieszankę ponownie miksujemy. Następnie dodajemy jogurt. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość łączymy z masą serową. Powinniśmy otrzymać jednolite ciasto. Najlepiej nabierać je łyżką do lodów zmoczoną w gorącym tłuszczy. Jednak możemy je uformować ręcznie .
Pączki wykładamy na rozgrzany olej lub smalec. Co jakiś czas je obracamy. Wyjmujemy je z tłuszczu na papierowe ręczniki, a po ostygnięciu nadziewamy . Na koniec dekorujemy je cukrem pudrem albo lukrem. Domownicy nie będą mogli się im oprzeć. Jeśli lubisz pączki, koniecznie wypróbuj przepis Magdy Gessler .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
-
Plama z oleju na ulubionym ubraniu? Spokojnie, rozwiązaniem jest 1 kuchenny produkt
-
Skończyłeś 30 lat? Kilka produktów lepiej na dobre wykluczyć z diety
-
Wrzucasz makaron na wrzątek i zmniejszasz ogień? Dlatego wyjdzie niesmaczny
Źródło: Przepisy Joli