Przepis Gessler na zupę ogórkową
Zupa ogórkowa gotowana według przepisu Magdy Gessler jest doskonałym pomysłem na pyszny i aromatyczny obiad. Ogórkowa gotowana na żeberkach i wywarze warzywnym zyskuje niepowtarzalny smak, który uzupełniony jest majerankiem i koperkiem. Poznaj doskonały przepis Gessler na zupę ogórkową.
Zupa ogórkowa jest zupą, która ma wiele odsłon i smaków, w zależności od tego, jak przygotujesz wywar. Ogórkowa Magdy Gessler gotowana jest na żeberkach wieprzowych, przez co zyskuje niepowtarzalny aromat. Wywar natomiast przygotowany jest z wielu warzyw, a majeranek i koperek doskonale uzupełniają jej smak.
Zupa ogórkowa gotowana na żeberkach jest świetną propozycją na obiad dla całej rodziny. Ogórkowa przepisu Gessler wprost błyskawicznie znika z talerzy. Dzięki wkładce mięsnej danie jest bardzo sycące, a wywar warzywny dodatkowo rozgrzewa cały organizm.
Magda Gessler słynie ze swojego wyszukanego smaku. Dania przygotowywane według jej przepisów są wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Przygotuj równie pyszną zupę kurkową według przepisu Magdy Gessler i na nowo odkryj jej doskonały smak.
Przepis Gessler na zupę ogórkową
Składniki na 4-6 porcji:
-
400 g żeberek wieprzowych
-
marchewka
-
korzeń pietruszki
-
4 ziemniaki
-
koperek
-
mały por
-
kawałek selera
-
6 ogórków kiszonych
-
liść laurowy
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
cebula
-
szczypta majeranku
-
sól, pieprz
Jak przygotować zupę ogórkową według przepisu Gessler?
Żeberka umyj, włóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu, aż powstaną szumowiny. Wyjmij je, dodaj cebulę, seler, pietruszkę, szczyptę majeranku.
Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę, posiekaj pora i dodaj do wywaru. Gotuj na wolnym ogniu przez minimum godzinę, aż warzywa będą miękkie, a mięso ugotowane. Na końcu dodaj starte na tarce ogórki kiszone, dopraw solą, pieprzem i koperkiem, następnie gotuj kolejne 10 minut.
Smacznego.