Surówka z papryki do obiadu
Surówka z papryki do obiadu to pyszny dodatek do mięs i ryb. Surówka warzywna jest kolorowa, estetyczna, a zioła prowansalskie i oliwa nadają jej rewelacyjnego smaku. Poznaj przepis na wyśmienitą i prostą surówkę z papryki do obiadu.
Pieczone mięso lub ryba? Grill z przyjaciółmi lub rodziną? Steki wołowe ? Świeża surówka z papryki, pomidora i ogórka to doskonałe uzupełnienie każdego rodzaju mięsa i dzięki niej stworzysz zbilansowane, pyszne danie , które zachwyci swoim wyglądem i smakiem wszystkich domowników i gości.
Surówkę przygotuj z dwóch rodzajów papryk, a całą potrawę oprósz ziołami prowansalskimi i solidnie skrop aromatyczną oliwą z oliwek najwyższej jakości. Surówka gotowa jest do podania w kilka minut, dzięki czemu zaoszczędzisz sporo czasu.
Szukasz pomysłu na świeżą, lekką i smaczną surówkę obiadową? Przygotuj surówkę z selera naciowego , idealną do mięs i ryb.
Przepis na surówkę z papryki do obiadu
Składniki na 4-5 porcji:
-
papryka czerwona spiczasta
-
papryka żółta
-
ogórek zielony
-
duża garść pomidorków koktajlowych
-
sól, pieprz
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
szczypta ziół prowansalskich
Jak zrobić sałatkę z papryki do obiadu?
Papryki umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój, następnie przełóż do miski. Dodaj pokrojonego ogórka, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, oprósz ziołami.
Sałatkę dopraw solą, pieprzem, skrop oliwą i dokładnie wymieszaj. Smacznego.