Smakosze.pl Przepisy Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty i brzoskwinie. Nie znam prostszego przepisu na deser
Fot. Anna Zyśk

Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty i brzoskwinie. Nie znam prostszego przepisu na deser

4 stycznia 2025

Co podać na deser? Często przyrządzam  doskonałe ciasta francuskie z brzoskwinią. Przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk gwarantuje pyszny efekt na talerzu. Będzie w sam raz na początek roku.

Ciasto francuskie i brzoskwinia, czyli pyszny deser

Jeśli marzy Ci się pyszny deser na początek roku, to zerknij na przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Dzięki prostej recepturze w krótkim czasie przygotujesz ciastka z ciasta francuskiego . Nie zabraknie w nich biszkoptów, dżemu i soczystych brzoskwiń.

Taki deser dzięki wskazówkom Ani Zyśk jest dosłownie dla każdego. Nawet osoba, której brakuje doświadczenia w kuchni, zrobi te wyborne ciastka z brzoskwinią . Oprószone cukrem pudrem zachwycą delikatnością i słodkim smakiem.

Ania Zyśk zna sposób na ciasto francuskie

Blogerka kulinarna Ania Zyśk zdobyła ogromną popularność w sieci. Jej przepisy zapewniają najlepsze domowe jedzenie . Dewizą Ani jest też łatwe gotowanie, które pokazuje na swoim Instagramie jedz.pysznie . Tym razem blogerka, która o kuchni wie dosłownie wszystko, poleca ciastka z ciasta francuskiego.

Z dodatkiem ulubionego dżemu, biszkoptów i brzoskwiń z syropu, deser nie ma sobie równych . Dzięki wskazówkom Ani Zyśk każdy przygotuje pyszne ciastka z brzoskwinią. Blogerka krok po kroku poprowadzi Cię przez proces przyrządzenia znakomitego deseru.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g brzoskwiń w syropie
  • syrop z brzoskwiń do nasączenia
  • 50 g ulubionego dżemu
  • mleko do posmarowania
  • biszkopty kocie języczki
  • cukier puder do posypania

Jak zrobić ciasta z brzoskwinią z przepisu Ani Zyśk?

Krok 1. Brzoskwinie pokrój w plasterki , a ciasto francuskie w duże prostokąty.

deser
Fot. Anna Zyśk

Krok 2. Na ciasto francuskie wyłóż po 2 biszkopty kocie języczki . Posmaruj je syropem z brzoskwiń i ulubionym dżemem.

deser
Fot. Anna Zyśk

Krok 3. Na biszkoptach ułóż brzoskwinie i brzegi ciasta złóż do środka. Ciasto posmaruj mlekiem i piecz w 180 stopniach, grzanie góra- dół przez około 30 minut .

deser
Fot. Anna Zyśk
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy