Smakosze.pl Show-biznes od kuchni Znany youtuber o cenach nad polskim morzem
Scena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Oddasz Fartucha

Znany youtuber o cenach nad polskim morzem

4 czerwca 2021
Autor tekstu: Monika Dec

Tomasz Strzelczyk jest jednym z najpopularniejszych blogerów kulinarnych. Były uczestnik MasterChefa cieszy się w sieci wręcz ogromną popularnością. Jego dania cechuje ogromna pomysłowość i niebanalny sposób podania.

Bloger niedawno wybrał się do Kołobrzegu, gdzie między innymi odwiedził popularne restauracje. Jak podsumował ceny wybranych przez siebie dań? Wiele osób może być naprawdę zaskoczonych!

Strzelczyk o cenach nad polskim morzem

Strzelczyk wybrał się do przypadkowej restauracji nad Bałtykiem, która miała jednak doskonałe opinie w sieci. Bloger był miło zaskoczony tym, że kelner od razu poinformował go o tym, że ryba jest dwa dni po złowieniu i nie pochodzi z Morza Bałtyckieg o.

Ulubieniec internautów był w pełni usatysfakcjonowany jakością podanego posiłku. Przyznał, że jest co to coś, czego oczekuje po restauracjach nad morzem, czyli dobrze usmażonej ryby z chrupiącymi frytkami oraz surówkami.

Strzelczyk zdradził, że ryba nie tylko fantastycznie wygląda, ale również smakuje. Jest idealnie wysmażona, soczysta w środku. Do tego restauracja dostała u Strzelczyka duży plus za chrupiące frytki. Jaki był koszt takiego obiadu?

Strzelczyk o cenach nad polskim morzem

Słynny youtuber od razu zdradził, ile zapłacił za dorsza wraz z frytkami, surówką oraz napojami. Był to koszt 70 złotych. Strzelczyk przyznał dyplomatycznie, że dla jednego ta kwota będzie wysoka, dla innego nie, ponieważ każdy ma inną zasobność portfela.

Bloger przyznał jednak, że "Jeżeli ryba jest warta, żeby wydać trochę grosza, to nie należy na niej oszczędzać". Oczywiście wszystko zależy również od tego na, co możemy sobie pozwolić.

Po sytym obiedzie bloger wybrał się gofry, które od lat kojarzą mu się z błogimi wakacjami nad Bałtykiem. Strzelczyk nie ukrywał, że wybrał opcję "ful wypas". Gofry zwierały świeże owoce, bitą śmietanę oraz chrupiące ciasto. Za taką przyjemność trzeba zapłacić 19.50 zł (więcej o cenach gofrów nad polskim morzem przeczytasz tutaj ). Cały film Tomasza Strzelczyk obejrzysz na jego autorskim kanale - Oddasz Fartucha.

Obserwuj nas w
autor
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy