Zupa ogórkowa Magdy Gessler - mistrzowski przepis
Magda Gessler wyznaje zasadę: ma być smacznie jak u mamy. Zupa ogórkowa Magdy Gessler jest przygotowywana w tradycyjny sposób z wykorzystaniem żeberek wieprzowych. Zupa jest doskonale doprawiona, niezwykle aromatyczna i smakuje wybornie. Sprawdź, jak przygotować tradycyjną zupę ogórkową Magdy Gessler.
Zupa ogórkowa Magdy Gessler gotowana na wolnym ogniu na żeberkach, przez co zyskuje niepowtarzalny smak i aromat. Mięso najpierw gotowane jest z selerem, pietruszką i porem, a dopiero później z innymi warzywami i ogórkami kiszonymi. Zupa ogórkowa przygotowana w ten sposób jest niesamowicie smaczna, pożywna i rozgrzewająca.
Zupa ogórkowa Magdy Gessler nie wymaga żadnych dodatkowych przypraw. Cały smak pochodzi wyłącznie z żeberek i warzyw. Całość uzupełniona jest śmietanką oraz koperkiem, który doskonale komponuje się z zupą. Przygotuj zupę według przepisu, a odkryjesz na nowo jej wyjątkowe walory smakowe.
Magda Gessler słynie z pysznych, domowych i doskonale doprawionych dań. Tu znajdziesz przepis na obłędną zupę gulaszową Magdy Gessler , która rozgrzewa i dodaje energii na cały dzień.
Przepis na zupę ogórkową Magdy Gessler
Składniki na 6-8 porcji:
-
500 g żeberek wieprzowych
-
5 młodych ziemniaków
-
6 kiszonych ogórków
-
posiekany koperek
-
kawałek selera
-
por
-
średnia marchewka
-
duży korzeń pietruszki
-
sól, pieprz
-
3 łyżki śmietany do zup i sosów 18%
Jak przygotować zupę ogórkową Magdy Gessler?
Żeberka umyj i oczyść, jeśli są przerośnięte. Włóż do garnka, dodaj seler, pietruszkę, por, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu przez godzinę. Wyjmij warzywa, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki i gotuj, aż warzywa zmiękną.
Ogórki pokrój na cienkie plasterki, śmietanę rozprowadź dokładnie z odrobiną zimnej wody i wywaru. Dodaj ogórki, wlej śmietanę, posiekany koperek i gotuj jeszcze przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego.