Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
Smakowita zupa gulaszowa jest niezwykłym specjałem, który potrafi przyprawić o szybsze bicie serca. Jej walory smakowe na długo pozostają w pamięci. Magda Gessler zdradziła swój przepis. Z pewnością warto go wypróbować.
Wyśmienita zupa gulaszowa od Magdy Gessler
Bez wątpienia zupa gulaszowa może zostać uznana za jeden z najbardziej sycących i rozgrzewających smakołyków. Idealnie sprawdza się w okresie zimowym, gdy za oknem powiewa chłód. Jej przygotowanie jest banalnie proste.
Magda Gessler bez dwóch zdań wie, jak powinna smakować gulaszowa. Jej przepis jest potwierdzeniem tego faktu. Restauratorka już wcześniej udowadniała, że zna się na wybornych zupach. Jej receptura na flaki jest niesamowita.
Zupa gulaszowa od Magdy Gessler cechuje się wyjątkowym smakiem, który ciężko porównać z czymkolwiek innym. Przepis został przytoczony przez portal Polki, a pierwotnie opublikowano go w książce „Kuchnia moja pasja”, której autorką jest Magda Gessler.
Gulaszowa od gwiazdy Kuchennych Rewolucji jest pełna fantastycznych składników. Dominuje w niej schab w towarzystwie pomidorów, papryki i ziemniaków. Przygotowanie nie powinno nikomu sprawić większych problemów. Co nam będzie potrzebne?
1 kg schabu karkowego
45 g smalcu
6 ząbków czosnku
90 g słodkiej papryki w proszku
45 g ostrej papryki w proszku
4 pomidory
3 upieczone papryki
4 ziemniaki
kminek
sól
1,5 l bulionu z warzyw, giczy cielęcej i nóżki wieprzowej
Jak przygotować przepyszną gulaszową?
Na początku schab kroimy w kostkę. Mięso musimy zamarynować. W tym celu mieszamy je z 45 g słodkiej papryki, ząbkami czosnku, solą oraz kminkiem. Ostatnia z przypraw sprawi, że gulaszowa lepiej zadziała na nasz żołądek.
Mięso powinno marynować się przez całą noc. Po tym czasie przechodzimy do dalszej części przygotowań. Smalec rozgrzewamy i smażymy na nim dwie cebule pokrojone w paski. Dodajemy do nich zamarynowany schab.
Gdy mięso zacznie puszczać sok, dodajemy do niego pozostałą słodką paprykę. Całość musimy zagotować. Dodajemy wcześniej przygotowany wywar, pokrojone pomidory i rozdrobniona pieczoną paprykę. Wszystko doprawiamy ostrą papryką w proszku. Na koniec wzbogacamy zupę o ziemniaki pokrojone w kostkę.
Kiedy ziemniaki będą miękkie, nasza gulaszowa jest już gotowa. Można ją serwować razem z zacierkami. Na drugie danie możemy podać najbliższym wyjątkowe kotlety de volaille z cudownym nadzieniem.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Kiedy wypada najbliższa niedziela handlowa? Zaskoczenie gwarantowane
Niesamowite zastosowanie jajka. Zrobisz z niego domowy preparat, który złagodzi ból kolan i stawów
Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Źródło: Polki