Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

skyrnik
Mój skyrnik robię tylko z 3 składników. Jest niskokaloryczny i nie ma w sobie grama mąki
Robert Makłowicz i mięso na kotlety
Makłowicz robi 1 rzecz z jajkami do masy na mielone. Jego kotlety wychodzą bajecznie puszyste
Sprawdzam Jak je pierogi
Zamówił pierogi na kultowym targowisku. Przekroił jednego i od razu to poczuł
kawa w filiżankach
Polacy ją uwielbiają, a to najgorszy rodzaj kawy. W składzie cukier i olej palmowy
mrożone grzyby
Największy błąd przy mrożeniu grzybów. Przez niego będą do wyrzucenia
ubite ziemniaki
Weź ziemniaki z obiadu i przygotuj pyszny farsz. Cała rodzina będzie prosić o dokładkę
kasa samoobsługowa biedronki
Posiadasz kartę Moja Biedronka? Dziś sklep ma dla ciebie coś specjalnego
chałwa
Wszyscy go pomijają, a ja dodaję do chałwy. Wychodzi krucha i delikatna
masło
Wyprodukowali masło dosłownie „z powietrza". Ma smakować, jak prawdziwe
schabowe
Schabowe robię tak, jak moja babcia. Nie ma w nich grama mięsa
ogórki w sloikach
Najgorsza woda do kiszonych ogórków. Tracą wszystkie cenne właściwości
kurczak i masa
Wymieszaj z jajkiem i zalej filet z kurczaka. Rodzina będzie prosić o ten obiad co drugi dzień
buraki w słoiku
Wkładam buraki do słoików i wlewam tę zalewę. Ten przepis dostałem od babci
Ewa Wachowicz i babka ziemniaczana
Wachowicz dodaje do babki ziemniaczanej nietypowy składnik. Cudownie podkręca jej smak
placki z cukinii
Ścieram i dodaję do placków z cukinii. Dzieciaki nie mogą się ich nachwalić
nalewanie oleju na łyżkę
Napakowany witaminami, cynkiem i żelazem. Każdy powinien poznać „zielone złoto”
masa na bananach
Kroję banany i zalewam je tym kremem. To ostatnio moje ulubione ciasto
mizeria
Ogórki do obiadu podaję zawsze z tym sosem. Smakują mi 100 razy bardziej, niż mizeria
deser z twarogu
Ten deser z twarogu to u mnie w domu hit. Robię go w 15 minut, zawsze się udaje
obiad
Zetrzyj ziemniaki i zapiecz z mięsnym farszem. Ktoś za ten przepis powinien dostać medal
Biedronka
W Biedronce od samego rana obowiązują ogromne obniżki. Mleko, masło i olej dawno nie były tak tanie
placki po litewsku
Placki ziemniaczane nadziewam wyśmienitym farszem. Litewski przysmak uwielbia cała rodzina
kawa
Zrywam w ogródku i dodaję do kawy. Podkręca jej smak i właściwości
kotlety mielone
Sypię do mielonych i smakują jak za dawnych lat. Takie jadłam na szkolnej stołówce
kluski śląskie
Kluski śląskie wyjdą za każdym razem. Wystarczy trzymać się 3 zasad
pieczone pałki kurczaka
Pałki z kurczaka zapiecz z rozmarynem i uwielbianym owocem. Szybki obiad zachwyca smakiem
herbata z pokrzywy
Co się dzieje z organizmem, gdy pijemy herbatę z pokrzywy? Mało kto ma świadomość
starte buraczki
Tarte buraczki z tym dodatkiem smakują jeszcze lepiej. Co roku robię więcej niż jedną porcję
skyrnik
Maciej Jurczyk Mój skyrnik robię tylko z 3 składników. Jest niskokaloryczny i nie ma w sobie grama mąki
Czytaj więcej >
Robert Makłowicz i mięso na kotlety
Maciej Jurczyk Makłowicz robi 1 rzecz z jajkami do masy na mielone. Jego kotlety wychodzą bajecznie puszyste
Czytaj więcej >
Sprawdzam Jak je pierogi
Przemysław Bociąga Zamówił pierogi na kultowym targowisku. Przekroił jednego i od razu to poczuł
Czytaj więcej >
kawa w filiżankach
Przemysław Bociąga Polacy ją uwielbiają, a to najgorszy rodzaj kawy. W składzie cukier i olej palmowy
Czytaj więcej >
mrożone grzyby
Przemysław Bociąga Największy błąd przy mrożeniu grzybów. Przez niego będą do wyrzucenia
Czytaj więcej >
ubite ziemniaki
Przemysław Bociąga Weź ziemniaki z obiadu i przygotuj pyszny farsz. Cała rodzina będzie prosić o dokładkę
Czytaj więcej >
kasa samoobsługowa biedronki
Przemysław Bociąga Posiadasz kartę Moja Biedronka? Dziś sklep ma dla ciebie coś specjalnego
Czytaj więcej >
chałwa
Przemysław Bociąga Wszyscy go pomijają, a ja dodaję do chałwy. Wychodzi krucha i delikatna
Czytaj więcej >
masło
Katarzyna Rachańska Wyprodukowali masło dosłownie „z powietrza". Ma smakować, jak prawdziwe
Czytaj więcej >
schabowe
Katarzyna Rachańska Schabowe robię tak, jak moja babcia. Nie ma w nich grama mięsa
Czytaj więcej >
ogórki w sloikach
Maciej Jurczyk Najgorsza woda do kiszonych ogórków. Tracą wszystkie cenne właściwości
Czytaj więcej >
kurczak i masa
Przemysław Bociąga Wymieszaj z jajkiem i zalej filet z kurczaka. Rodzina będzie prosić o ten obiad co drugi dzień
Czytaj więcej >
buraki w słoiku
Przemysław Bociąga Wkładam buraki do słoików i wlewam tę zalewę. Ten przepis dostałem od babci
Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz i babka ziemniaczana
Przemysław Bociąga Wachowicz dodaje do babki ziemniaczanej nietypowy składnik. Cudownie podkręca jej smak
Czytaj więcej >
placki z cukinii
Przemysław Bociąga Ścieram i dodaję do placków z cukinii. Dzieciaki nie mogą się ich nachwalić
Czytaj więcej >
nalewanie oleju na łyżkę
Przemysław Bociąga Napakowany witaminami, cynkiem i żelazem. Każdy powinien poznać „zielone złoto”
Czytaj więcej >
masa na bananach
Przemysław Bociąga Kroję banany i zalewam je tym kremem. To ostatnio moje ulubione ciasto
Czytaj więcej >
mizeria
Katarzyna Rachańska Ogórki do obiadu podaję zawsze z tym sosem. Smakują mi 100 razy bardziej, niż mizeria
Czytaj więcej >
deser z twarogu
Katarzyna Rachańska Ten deser z twarogu to u mnie w domu hit. Robię go w 15 minut, zawsze się udaje
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Zetrzyj ziemniaki i zapiecz z mięsnym farszem. Ktoś za ten przepis powinien dostać medal
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska W Biedronce od samego rana obowiązują ogromne obniżki. Mleko, masło i olej dawno nie były tak tanie
Czytaj więcej >
placki po litewsku
Przemysław Bociąga Placki ziemniaczane nadziewam wyśmienitym farszem. Litewski przysmak uwielbia cała rodzina
Czytaj więcej >
kawa
Katarzyna Rachańska Zrywam w ogródku i dodaję do kawy. Podkręca jej smak i właściwości
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Sypię do mielonych i smakują jak za dawnych lat. Takie jadłam na szkolnej stołówce
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Przemysław Bociąga Kluski śląskie wyjdą za każdym razem. Wystarczy trzymać się 3 zasad
Czytaj więcej >
pieczone pałki kurczaka
Przemysław Bociąga Pałki z kurczaka zapiecz z rozmarynem i uwielbianym owocem. Szybki obiad zachwyca smakiem
Czytaj więcej >
herbata z pokrzywy
Przemysław Bociąga Co się dzieje z organizmem, gdy pijemy herbatę z pokrzywy? Mało kto ma świadomość
Czytaj więcej >
starte buraczki
Przemysław Bociąga Tarte buraczki z tym dodatkiem smakują jeszcze lepiej. Co roku robię więcej niż jedną porcję
Czytaj więcej >
skyrnik
Mój skyrnik robię tylko z 3 składników. Jest niskokaloryczny i nie ma w sobie grama mąki
Robert Makłowicz i mięso na kotlety
Makłowicz robi 1 rzecz z jajkami do masy na mielone. Jego kotlety wychodzą bajecznie puszyste
Sprawdzam Jak je pierogi
Zamówił pierogi na kultowym targowisku. Przekroił jednego i od razu to poczuł
kawa w filiżankach
Polacy ją uwielbiają, a to najgorszy rodzaj kawy. W składzie cukier i olej palmowy
mrożone grzyby
Największy błąd przy mrożeniu grzybów. Przez niego będą do wyrzucenia
ubite ziemniaki
Weź ziemniaki z obiadu i przygotuj pyszny farsz. Cała rodzina będzie prosić o dokładkę
kasa samoobsługowa biedronki
Posiadasz kartę Moja Biedronka? Dziś sklep ma dla ciebie coś specjalnego
chałwa
Wszyscy go pomijają, a ja dodaję do chałwy. Wychodzi krucha i delikatna
masło
Wyprodukowali masło dosłownie „z powietrza". Ma smakować, jak prawdziwe
schabowe
Schabowe robię tak, jak moja babcia. Nie ma w nich grama mięsa
ogórki w sloikach
Najgorsza woda do kiszonych ogórków. Tracą wszystkie cenne właściwości
kurczak i masa
Wymieszaj z jajkiem i zalej filet z kurczaka. Rodzina będzie prosić o ten obiad co drugi dzień
buraki w słoiku
Wkładam buraki do słoików i wlewam tę zalewę. Ten przepis dostałem od babci
Ewa Wachowicz i babka ziemniaczana
Wachowicz dodaje do babki ziemniaczanej nietypowy składnik. Cudownie podkręca jej smak
placki z cukinii
Ścieram i dodaję do placków z cukinii. Dzieciaki nie mogą się ich nachwalić
nalewanie oleju na łyżkę
Napakowany witaminami, cynkiem i żelazem. Każdy powinien poznać „zielone złoto”
masa na bananach
Kroję banany i zalewam je tym kremem. To ostatnio moje ulubione ciasto
mizeria
Ogórki do obiadu podaję zawsze z tym sosem. Smakują mi 100 razy bardziej, niż mizeria
deser z twarogu
Ten deser z twarogu to u mnie w domu hit. Robię go w 15 minut, zawsze się udaje
obiad
Zetrzyj ziemniaki i zapiecz z mięsnym farszem. Ktoś za ten przepis powinien dostać medal
Biedronka
W Biedronce od samego rana obowiązują ogromne obniżki. Mleko, masło i olej dawno nie były tak tanie
placki po litewsku
Placki ziemniaczane nadziewam wyśmienitym farszem. Litewski przysmak uwielbia cała rodzina
kawa
Zrywam w ogródku i dodaję do kawy. Podkręca jej smak i właściwości
kotlety mielone
Sypię do mielonych i smakują jak za dawnych lat. Takie jadłam na szkolnej stołówce
kluski śląskie
Kluski śląskie wyjdą za każdym razem. Wystarczy trzymać się 3 zasad
pieczone pałki kurczaka
Pałki z kurczaka zapiecz z rozmarynem i uwielbianym owocem. Szybki obiad zachwyca smakiem
herbata z pokrzywy
Co się dzieje z organizmem, gdy pijemy herbatę z pokrzywy? Mało kto ma świadomość
starte buraczki
Tarte buraczki z tym dodatkiem smakują jeszcze lepiej. Co roku robię więcej niż jedną porcję